Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιάννης Πρωτούλης: Με τα αυθαίρετα οικοδομείται πέπλο αποπροσανατολισμού για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες

Οικο­δο­μεί­ται ένα πέπλο απο­προ­σα­να­το­λι­σμού του κόσμου με το μέτρο κατε­δά­φι­σης των αυθαι­ρέ­των, προ­κει­μέ­νου να συγκα­λυ­φθούν οι ευθύ­νες της σημε­ρι­νής, αλλά και των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων για την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή που εφαρ­μό­ζουν και θα συνε­χι­στεί. Αυτό επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας στην τηλε­ό­ρα­ση του «ΣΚΑΪ», το πρωί της Πέμ­πτης 2 Αυγούστου.

Ο Γ. Πρω­τού­λης υπεν­θύ­μι­σε ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμ­μα στη Βου­λή που κατα­ψή­φι­σε πέρυ­σι την πρω­το­βου­λία της κυβέρ­νη­σης για νομι­μο­ποί­η­ση των αυθαι­ρέ­των, όπου έδι­νε επί­σης την άδεια ώστε να χτί­ζο­νται ξενο­δο­χεια­κές μονά­δες και άλλες εγκα­τα­στά­σεις σε παρα­λί­ες, ποτά­μια, ρέμα­τα, λίμνες και δάση από το μονο­πω­λια­κό κεφάλαιο.

Επι­σή­μα­νε ότι στις χθε­σι­νές ανα­κοι­νώ­σεις της κυβέρ­νη­σης και στις τρο­πο­λο­γί­ες, που­θε­νά δεν υπήρ­ξε νομο­θε­τι­κή πρω­το­βου­λία για επεί­γο­ντα μέτρα αντι­πυ­ρι­κής και αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προστασίας.

Ειδι­κό­τε­ρα για τα αυθαί­ρε­τα, τόνι­σε πως είναι ένα αντι­κει­με­νι­κό πρό­βλη­μα που λει­τούρ­γη­σε όμως όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα ως ρου­σφε­το­λο­γι­κός μηχα­νι­σμός, ενώ έχουν περά­σει από τη Βου­λή, ξανά και ξανά, νόμοι και τρο­πο­λο­γί­ες που το επέτρεπαν.

Ο Γ. Πρω­τού­λης υπο­γράμ­μι­σε ότι στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή δεν υπάρ­χουν μόνο εξο­χι­κές κατοι­κί­ες, αφού ο πλη­θυ­σμός πλέ­ον ξεπερ­νά τις 600.000 κι όμως δεν υπάρ­χει ούτε ένα δημό­σιο νοσο­κο­μείο, δεν έχει καν απο­χε­τευ­τι­κό σύστη­μα, δεν έχει καμία υποδομή.

Τώρα που ο κόσμος φαί­νε­ται να διεκ­δι­κεί συνο­λι­κές υπο­δο­μές για σχο­λεία, νοσο­κο­μεία, δρό­μους αντι­πυ­ρι­κές ζώνες, η κυβέρ­νη­ση με τη στή­ρι­ξη και των άλλων κομ­μά­των απει­λεί με κατε­δα­φί­σεις για να καμ­φθεί το διεκ­δι­κη­τι­κό κίνημα.

Υπεν­θύ­μι­σε επί­σης και το παρά­δειγ­μα της Μάν­δρας όπου μετά την τρα­γω­δία των πλημ­μυ­ρών στή­θη­καν «ανα­πτυ­ξια­κά» συνέ­δρια και φιέ­στες, δόθη­καν δεσμεύ­σεις για κατε­δα­φί­σεις και αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα και σήμε­ρα, ένα χρό­νο μετά, δεν έχει γίνει τίποτα.

Κατα­δει­κνύ­ο­ντας τον προ­σα­να­το­λι­σμό της κυβέρ­νη­σης που δεν έχει στις προ­τε­ραιό­τη­τές της την προ­στα­σία της ανθρώ­πι­νης ζωής, υπο­γράμ­μι­σε ότι το κον­δύ­λι του κρα­τι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού για τη δασο­πυ­ρό­σβε­ση είναι μόλις 0,035% ενώ για τις στρα­τιω­τι­κές δαπά­νες ‑κατ’ εντο­λήν του ΝΑΤΟ- φθά­νει τα 4 δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο