Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για έλλειμμα δημοκρατίας και σεξισμό κατηγορεί το ΜεΡΑ25 η ανεξάρτητη βουλευτής Α. Αδαμοπούλου

Για έλλειμ­μα δημο­κρα­τί­ας, αξιο­κρα­τί­ας, δια­φά­νειας αλλά και σεξι­σμό κατη­γό­ρη­σε το ΜεΡΑ25 η ανε­ξάρ­τη­τη πλέ­ον βου­λευ­τής Αγγε­λι­κή Αδα­μο­πού­λου μιλώ­ντας στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό «Status FM».

«Τολ­μώ να πω ότι υπάρ­χει έντο­νος σεξι­σμός απέ­να­ντι στις γυναί­κες του κόμ­μα­τος. Δυστυ­χώς, η ίδια η ηγε­σία του ΜέΡΑ25 και συγκε­κρι­μέ­να αρε­στά της στε­λέ­χη επι­χει­ρούν καθη­με­ρι­νά, αυταρ­χι­κά κι αυθαί­ρε­τα να επι­βάλ­λο­νται δίχως διά­λο­γο και δίχως δια­δι­κα­σί­ες», υπο­γράμ­μι­σε μετα­ξύ άλλων.

Η κ. Αδα­μο­πού­λου απο­χώ­ρη­σε από την Κ.Ο του ΜεΡΑ25 πριν τρεις μέρες, αφή­νο­ντας βαρείς αιχ­μές για το κόμ­μα του Γιά­νη Βαρου­φά­κη το οποίο χαρα­κτή­ρι­σε «κλει­στή λέσχη εκλεκτών».

Από την πλευ­ρά του, με μια αιχ­μη­ρή ανα­κλοί­νω­ση το ΜεΡΑ25 άφη­σε να εννοη­θεί ότι η κίνη­ση της Αγγε­λι­κής Αδα­μο­πού­λου ήταν προ­με­λε­τη­μέ­νη ως απο­τέ­λε­σμα της από­φα­σής της να πολι­τευ­τεί με άλλο κόμμα.

Ωστό­σο, η Αγγ. Αδα­μο­πού­λου είναι η δεύ­τε­ρη βου­λευ­τής που απο­χω­ρεί από το ΜεΡΑ25, καθώς τον περα­σμέ­νο Ιού­λιο είχε ανε­ξαρ­τη­το­ποι­η­θεί η βου­λευ­τής Β’ Θεσ­σα­λο­νί­κης Κων­στα­ντί­να Αδά­μου, καταγ­γέ­λο­ντας μέχρι και εσω­κομ­μα­τι­κό bullying. Επί­σης, στις 15 Φεβρουα­ρί­ου, η ανα­πλη­ρω­μα­τι­κή Βου­λευ­τής Α΄ Αθη­νών και τομε­άρ­χης Δικαιο­σύ­νης, Μαρία Μπο­το­νά­κη, απο­χώ­ρη­σε τονί­ζο­ντας μετα­ξύ άλλων πως «το ΜέΡΑ25 απέ­χει παρα­σάγ­γας εκα­τό από την ελλη­νι­κή κοι­νω­νία, από τα Ανθρώ­πι­να Δικαιώ­μα­τα και κάθε δημο­κρα­τι­κή διαδικασία».

Ανε­ξαρ­τη­το­ποι­ή­θη­κε από το ΜεΡΑ25 η Αγγε­λι­κή Αδα­μο­πού­λου κάνο­ντας λόγο για «κλει­στή λέσχη εκλεκτών»

 

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο