Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για ακόμη μια φορά στην αποτυχημένη τακτική της αυστηροποίησης του lockdown καταφεύγει η κυβέρνηση

Mε την παν­δη­μία να «καλ­πά­ζει» και τα νοσο­κο­μεία να έχουν φρα­κά­ρει, η κυβέρ­νη­ση κατα­φεύ­γει για ακό­μη μια φορά στην απο­τυ­χη­μέ­νη τακτι­κή της αυστη­ρο­ποί­η­σης του λοκντα­ουν, κατα­φεύ­γει για ακό­μη μία φορά η κυβέρ­νη­ση προ­κει­μέ­νου να ανα­κό­ψει την παν­δη­μία η οποία οδη­γεί στα νοσο­κο­μεία εκα­το­ντά­δες πολί­τες καθημερινά.

Στο «τρα­πέ­ζι» βρί­σκε­ται η επι­βο­λή ακό­μη περισ­σό­τε­ρων περιο­ρι­σμών στις μετα­κι­νή­σεις. Για παρά­δειγ­μα, συζη­τεί­ται η απα­γό­ρευ­ση των μετα­κι­νή­σε­ων από Δήμο σε Δήμο με τον κωδι­κό 6 (σωμα­τι­κή άσκη­ση), χωρίς να απο­κλεί­ο­νται και ακό­μη σκλη­ρό­τε­ρα μέτρα για την αυστη­ρο­ποί­η­ση του λοκνταουν.

Τη στιγ­μή που ο εργα­ζό­με­νος μπο­ρεί να μετα­κι­νη­θεί σε δυο και τρεις δήμους χρη­σι­μο­ποιώ­ντας ασφυ­κτι­κά γεμά­τα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς, η κυβέρ­νη­ση θέλει να κλεί­σει [τα παρά­θυ­ρα μετα­κί­νη­σης» με τον κωδι­κό 6, αφή­νο­ντας έξω από το «κάδρο» τα μέτρα στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς, μέτρα και ελέγ­χους, στους χώρους δου­λειάς που έχουν μετα­τρα­πεί σε εστί­ες υπερ­με­τά­δο­σης, μέτρα και ελέγ­χους στις ιδιω­τι­κές δομές Υγείας.

Συνε­δριά­ζει αυτή την ώρα η Επι­τρο­πή των λοι­μω­ξιο­λό­γων για να κατα­λή­ξει στις προ­τά­σεις που θα ειση­γη­θεί προς την κυβέρ­νη­ση, η οποία είναι αυτή που θα λάβει τις απο­φά­σεις. Αν και στις προ­τά­σεις κάποιων λοι­μο­ξιω­λό­γων είναι και αυτή του καθο­λι­κού lockdown τύπου 2020, η κυβερ­νη­τι­κή εκπρό­σω­πος Αρι­στο­τε­λία Πελώ­νη, απέ­κλει­σε το ενδε­χό­με­νο ενός καθο­λι­κού lockdown, λέγο­ντας ότι δεν μπο­ρούν να ανα­στα­λούν οι παρα­γω­γι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες της χώρας. Αντί­θε­τα έκα­νε λόγο για αλλα­γές στις μετα­κι­νή­σεις με τον κωδι­κό 6 και το lockdown. Όπως είπε, μια πρό­τα­ση που είναι στο τρα­πέ­ζι είναι το 6 να γίνε­ται με τα πόδια και όχι με το αυτο­κί­νη­το για­τί γίνε­ται σε πολ­λές περι­πτώ­σεις κατάχρηση.

Παρεμ­βά­σεις στο μέτω­πο κατά της παν­δη­μί­ας, οι οποί­ες «θα ελέγ­χουν την κινη­τι­κό­τη­τα», προ­α­νήγ­γει­λε ο υπουρ­γός Επι­κρα­τεί­ας Γιώρ­γος Γεραπετρίτης.

Το από­γευ­μα ο υπουρ­γός Υγεί­ας Ν. Κικί­λιας θα παρου­σιά­σει και το σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για την «ενί­σχυ­ση» των Νοσο­κο­μεί­ων της Αττι­κής που έχουν πάθει «έμφραγ­μα» από τα πολ­λά κρού­σμα­τα. Και στην προ­κει­μέ­νη περί­πτω­ση, η πραγ­μα­τι­κή θωρά­κι­ση τους αντι­με­τω­πί­ζε­ται ως κόστος και προ­κρί­νο­νται παρεμ­βά­σεις που μετα­το­πί­ζουν το πρό­βλη­μα στους υπό­λοι­πους ασθε­νείς όπως για παρά­δειγ­μα η μετα­τρο­πή γενι­κών ΜΕΘ και κλι­νών σε Μονά­δες covid.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο