Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για γέλια ή για κλάματα; αντικλεπτικά για παιδικά γάλατα και …σαρδέλες

Το κεφά­λαιο, προϊ­ού­σης και της made in China τεχνο­λο­γί­ας εξο­πλί­ζει τα ακρι­βά προ­ϊ­ό­ντα του με διά­φο­ρα αντι­κλε­πτι­κά –το μόνο που δε βρέ­θη­κε ακό­μη είναι immobilizer για τον άνθρω­πο (ας θυμη­θού­με και το “θρυ­λι­κό” Πουτ δε κοτ ντα­ουν /Put the kot down slowly + Πούλ οβερ δε γαι­δάρ _ Pull over the gaidar…)

Οι αντι­κλε­πτι­κές κον­κάρ­δες γνω­στές, ρού­χων …αξε­σουάρ μόδας μπου­κα­λιών (ακρι­βές κολό­νιες κλπ) η “οπτι­κή” –αυτή ίδια με τις άλλες είναι αλλά λει­τουρ­γεί ψυχο­λο­γι­κά με τα δύο μάτια 👀 που σε κοι­τά­νε, η “εκδι­κη­τι­κή” (μελά­νης EAS –κάπο­τε την έβα­ζαν μόνο στη μετα­φο­ρά χρη­μά­των, τώρα εξε­λιγ­μέ­νη ακό­μη και σε που­κά­μι­σα …με την κρυ­φή αμπού­λα να πιτσι­λά­ει όχι μόνο το ρού­χο, αλλά και τη φάτσα του επί­δο­ξου με ανε­ξί­τη­λο μαύρο)

(η είδη­ση…)

Μετά τις ντρο­πια­στι­κές εικό­νες με την τοπο­θέ­τη­ση αντι­κλε­πτι­κών συσκευών στα βρε­φι­κά γάλα­τα που πωλού­νται στα σού­περ μάρ­κετ, σει­ρά πήραν οι σαρ­δέ­λες!!! Μάρ­κετ –σσ. ανα­φέ­ρε­ται και το όνο­μα, έβα­λε αντι­κλε­πτι­κά στις σαρ­δέ­λες του 1,43 ευρώ!

Και αν το βρε­φι­κό γάλα είναι –λέμε τώρα, ένα ακρι­βό προ­ϊ­όν που εμπο­ρι­κές αλυ­σί­δες ενώ θησαυ­ρί­ζουν «ανη­συ­χούν» μήπως κλα­πεί από απε­γνω­σμέ­νους γονείς που δεν μπο­ρούν να ταΐ­σουν τα παι­διά τους, ανα­ρω­τιό­μα­στε ποιο είναι το επι­χεί­ρη­μα των Σού­περ Μάρ­κετ για την … ταπει­νή σαρδέλα;

(εδώ γελά­νε ‑18 Νοέμβρη)

Υπο­κρι­τές και λαϊ­κι­στές, χαρα­κτή­ρι­σε τα στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολ­λο­στή του ανάρ­τη­ση στο Twitter ο Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης, μετά την επί­θε­ση σε βάρος του για την τοπο­θέ­τη­ση αντι­κλε­πτι­κών σε βρε­φι­κά γάλατα.

Ειδι­κό­τε­ρα, απα­ντώ­ντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδω­νις, ανήρ­τη­σε παλαιό­τε­ρο tweet της Μαρί­ας Δενα­ξά από το 2016 στο οποίο η δημο­σιο­γρά­φος, ένα χρό­νο μετά τα capital controls, επέ­κρι­νε την πρα­κτι­κή που ακο­λου­θού­νταν στα σού­περ μάρ­κετ να τοπο­θε­τού­νται αντι­κλε­πτι­κά σε κον­σέρ­βες με σαρ­δέ­λες και γαύρους…

Νωρί­τε­ρα ο πολυ­μή­χα­νος «γρα­φι­κός» της ΝΔ για τα αντι­κλε­πτι­κά στα βρε­φι­κά γάλα­τα είχε δηλώ­σει: Φυσιο­λο­γι­κό να τα κλει­δώ­νουν, προ­στα­τεύ­ουν την περιου­σία τους κάνο­ντας λόγο για φαι­νό­με­νο που υπάρ­χει σε όλη την Ευρώ­πη, όπως “Γερ­μα­νία, Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο και Γαλ­λία που γίνε­ται το ίδιο” –και το χαβά του …Όποιος ψώνι­ζε την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα από το καλά­θι του νοι­κο­κυ­ριού ήταν κερ­δι­σμέ­νος κατά 12%”, είπε.

Βρε ουστ απα­ντα­χού κοπρό­σκυ­λα (σσ. καμιά σχέ­ση με τα συμπα­θή τετράποδα)…

 

Εμείς –αφού γελά­σα­με πικρά με την παρα­πά­νω κατά­ντια των αστών (δια­χει­ρι­στών και μη της εξου­σί­ας) απλά θυμί­ζου­με τα λόγια του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη συνά­ντη­σή του (23/11) με εργα­ζο­μέ­νους της ΛΑΡΚΟ, όπου εξέ­φρα­σε την αλλη­λεγ­γύη του στον αγώ­να τους και σχο­λί­α­σε τις πολι­τι­κές της κυβέρνησης.

Ο κύριος Μητσο­τά­κης αντί να ειρω­νεύ­ε­ται με τις μπούρ­δες για το χαβιά­ρι, όλους εκεί­νους που αμφι­σβη­τούν τοκαλά­θι του νοι­κο­κυ­ριού τουκαι συνο­λι­κά την αντι­λαϊ­κή του πολι­τι­κή, καλά θα κάνει να πάρει μέτρα κατά της ακρί­βειας, να αυξή­σει τους μισθούς και τις συντά­ξεις, να στα­μα­τή­σει τους πλει­στη­ρια­σμούς πρώ­της κατοι­κί­ας, να ανοί­ξει τη ΛΑΡΚΟ, να την εκσυγ­χρο­νί­σει, σε ενιαία λει­τουρ­γία, με όλους τους εργα­ζό­με­νους με πλή­ρη δικαιώ­μα­τα. Να στα­μα­τή­σει αυτό το έγκλη­μα για την οικο­νο­μία της χώρας, για τη λαϊ­κή περιου­σία, για τους εργα­ζό­με­νους”.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας εξέ­φρα­σε την αλλη­λεγ­γύη και την αμέ­ρι­στη στή­ρι­ξη του Κόμ­μα­τος προς τους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ και δια­βε­βαί­ω­σε ότι το ΚΚΕ θα προ­βεί σε όλες τις ανα­γκαί­ες ενέρ­γειες, μέσα κι έξω από τη βου­λή, για την συνέ­χι­ση της λει­τουρ­γί­ας της ΛΑΡΚΟ και την εξα­σφά­λι­ση των θέσε­ων εργα­σί­ας με πλή­ρη δικαιώ­μα­τα –είχε προη­γη­θεί επε­ρώ­τη­ση του ΚΚΕ στη Βου­λή. Πέρα από τη μάχη στο «ιερό πεζο­δρό­μιο» (9‑Νοέμβρη)

Ο Μαρξ και η αισθη­τι­κή, του Μιχα­ήλ Λίφσιτς

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο