Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για δύο νεκρούς στα σύνορα κάνει λόγο ο Ερντογάν

Ο πρό­ε­δρος της Τουρ­κί­ας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν είπε ότι απέρ­ρι­ψε την ευρω­παϊ­κή βοή­θεια ύψους 1 δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ου ευρώ για τη φιλο­ξε­νία των μετα­να­στών και προ­σφύ­γων στην Τουρκία.

«Μιλά­με μαζί τους, μας λένε: “Θα σας στεί­λου­με ένα δισε­κα­τομ­μύ­ριο ευρώ”. Ποιον προ­σπα­θεί­τε να ξεγε­λά­σε­τε; (…) Δεν θέλου­με πλέ­ον αυτά τα χρή­μα­τα» δήλω­σε ο Ερντο­γάν κατά τη διάρ­κεια της συνέ­ντευ­ξης Τύπου στην Άγκυ­ρα που παρα­χώ­ρη­σε με τον τον πρω­θυ­πουρ­γό της Βουλ­γα­ρί­ας Μπόι­κο Μπορίσοφ.

Ο Ερντο­γάν κατη­γό­ρη­σε τις ελλη­νι­κές αρχές ότι σκό­τω­σαν δύο μετα­νά­στες που επι­χεί­ρη­σαν να παρα­βιά­σουν τα σύνο­ρα με την Τουρκία.

«Σήμε­ρα, Έλλη­νες στρα­τιώ­τες σκό­τω­σαν δύο μετα­νά­στες και τραυ­μά­τι­σαν άλλον ένα σοβα­ρά» είπε ο Τούρ­κος πρόεδρος.

Στ. Πέτσας: Fake news οι δηλώσεις Ερντογάν για δύο νεκρούς στον Έβρο

Την άμε­ση παρέμ­βα­ση του κυβερ­νη­τι­κού εκπρο­σώ­που προ­κά­λε­σαν οι  δηλώ­σεις του Τούρ­κου προ­έ­δρου Ερντο­γάν, σύμ­φω­να με τις οποί­ες η  Αθή­να δεν σέβε­ται τους κανό­νες μετα­να­στευ­τι­κού δικαί­ου και ότι οι ελλη­νι­κές δυνά­μεις σκό­τω­σαν δύο πρό­σφυ­γες στα ελλη­νο­τουρ­κι­κά σύνορα.

Ο Στέ­λιος Πέτσας, με ανάρ­τη­σή του στο Twitter, ανα­φέ­ρει: «Δεν υπήρ­ξαν πυρά από τις ελλη­νι­κές συνο­ρια­κές δυνά­μεις ενά­ντια σε άτο­μα που επι­χει­ρούν να εισέλ­θουν παρά­νο­μα στην Ελλά­δα. Ο αντί­θε­τος ισχυ­ρι­σμός δεν απο­τε­λεί τίπο­τα περισ­σό­τε­ρο από σκό­πι­μη παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση: Fake News της τουρ­κι­κής προπαγάνδας».

Απάντηση ΥΠΕΞ: Μια χώρα που «κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις, δεν είναι σε θέση να κουνά δάχτυλο σε κανέναν»

Aπά­ντη­ση δίνει το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών στις κατη­γο­ρί­ες του Τούρ­κου προ­έ­δρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν. Μια χώρα που «κατα­σκευά­ζει ψευ­δείς ειδή­σεις, δεν είναι σε θέση να κου­νά δάχτυ­λο σε κανέ­ναν» επι­ση­μά­νει. «Όταν μια χώρα εργα­λειο­ποιεί ανθρώ­πους ως πολιορ­κη­τι­κό κριό, κατα­σκευά­ζει ψευ­δείς ειδή­σεις για να τους παρα­πλα­νή­σει και παρα­βιά­ζει συστη­μα­τι­κά την κυριαρ­χία και τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα γει­το­νι­κών χωρών, δεν είναι σε θέση να κου­νά το δάκτυ­λο σε κανέ­ναν», σημειώ­νε­ται από το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών σε ανάρ­τη­σή του στο twitter.

«Και βέβαια δεν είναι σε θέση να δίνει μαθή­μα­τα Διε­θνούς Δικαί­ου και ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των. ‘Αλλω­στε, σε αυτά τα μαθή­μα­τα, η Τουρ­κία επί χρό­νια μένει μετε­ξε­τα­στέα», προσθέτει.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο