Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ

Για επι­κίν­δυ­να και­ρι­κά φαι­νό­με­να προει­δο­ποιεί με έκτα­κτο δελ­τίο η ΕΜΥ, καθώς τα προ­βλε­πό­με­να ύψη βρο­χής για το Σάβ­βα­το (11–12-2021) είναι πολύ υψη­λά στο Ιόνιο και σε μεγά­λο μέρος της ηπει­ρω­τι­κής χώρας. Προ­βλέ­πο­νται ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες ενώ στα πελά­γη θα πνέ­ουν θυελ­λώ­δεις νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί άνε­μοι που πρό­σκαι­ρα θα φτά­σουν τα 8 με 9 μπο­φόρ κυρί­ως στο Αιγαίο.

Διευ­κρι­νί­ζε­ται ότι ανα­φο­ρι­κά με τις ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, τα επι­κίν­δυ­να και­ρι­κά φαι­νό­με­να θα επηρεάσουν:

Από τα ξημε­ρώ­μα­τα του Σαβ­βά­του το Ιόνιο, την Ήπει­ρο και τη δυτι­κή Στε­ρεά. Βαθ­μιαία το κύμα της κακο­και­ρί­ας θα επη­ρε­ά­σει την Πελο­πόν­νη­σο καθώς και τα δυτι­κά τμή­μα­τα της Θεσ­σα­λί­ας και της ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς, ενώ το βρά­δυ τα φαι­νό­με­να θα εξασθενήσουν.

Τις απο­γευ­μα­τι­νές και βρα­δι­νές ώρες την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, τη Θρά­κη και το βορειο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο, με εξα­σθέ­νη­ση από τα ξημε­ρώ­μα­τα της Κυριακής.

Σημειώ­νε­ται ότι το πέρα­σμα της δια­τα­ρα­χής από την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά (Εύβοια και Αττι­κή) προσ­διο­ρί­ζε­ται τις απο­γευ­μα­τι­νές – πρώ­τες βρα­δι­νές ώρες του Σαβ­βά­του, χωρίς να προ­βλέ­πο­νται ιδιαί­τε­ρα μεγά­λα ύψη βροχής.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με ισχυ­ρές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται αρχι­κά στη Μακε­δο­νία και βαθ­μιαία στη Θρά­κη. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά της Μακε­δο­νί­ας, οι οποί­ες πρό­σκαι­ρα στη δυτι­κή Μακε­δο­νία θα είναι πυκνές. Τα φαι­νό­με­να τις απο­γευ­μα­τι­νές και βρα­δι­νές ώρες στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη θα είναι κατά τόπους ιδιαί­τε­ρα έντονα.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 7 στα ανα­το­λι­κά 8 και βαθ­μιαία στο Θρα­κι­κό τοπι­κά έως 9 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 04 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες, οι οποί­ες κατά τόπους θα είναι ιδιαί­τε­ρα ισχυ­ρές προ­βλέ­πο­νται αρχι­κά στο Ιόνιο, την Ήπει­ρο και τη δυτι­κή Στε­ρεά και βαθ­μιαία στη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα κεντρι­κά και βόρεια ορει­νά, οι οποί­ες στα ορει­νά της Ηπεί­ρου θα είναι κατά δια­στή­μα­τα πυκνές. Τα έντο­να φαι­νό­με­να τις βρα­δι­νές ώρες θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπι­κά έως 9 μπο­φόρ, με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από το απόγευμα.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 5 με 6 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές που γρή­γο­ρα από τα δυτι­κά θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να στα δυτι­κά τμή­μα­τα της Θεσ­σα­λί­ας και της ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς καθώς και κατά τόπους στην ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο θα είναι ιδιαί­τε­ρα ισχυ­ρά, ωστό­σο από τις βρα­δι­νές ώρες θα εξασθενήσουν.

Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα κεντρι­κά και βόρεια ορεινά.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 8 και τοπι­κά στα ανα­το­λι­κά και νότια θαλάσ­σια — παρά­κτια 9 μπο­φόρ, με εξα­σθέ­νη­ση τη νύχτα.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές που από το από­γευ­μα θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, τοπι­κά ισχυ­ρές στις Κυκλάδες.

Ανε­μοι: Νότιοι 6 με 8 και βαθ­μιαία στις Κυκλα­δες και τη δυτι­κή Κρή­τη τοπι­κά έως 9 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 20 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές που βαθ­μιαία στα βόρεια θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τις βρα­δι­νές ώρες τα φαι­νό­με­να στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ιδιαί­τε­ρα έντονα.

Ανε­μοι: Νότιοι 6 με 8 και βαθ­μιαία στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου τοπι­κά 9 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 20 και στα βόρεια έως 18 βαθ­μούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές που βαθ­μιαία θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να που τις απο­γευ­μα­τι­νές και βρα­δι­νές ώρες θα είναι κατά τόπους έντο­να, τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Νότιοι 6 με 8 και βαθ­μιαία στα νότια έως 9 μπο­φόρ, με εξα­σθέ­νη­ση τη νύχτα.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές που βαθ­μιαία θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να που τις απο­γευ­μα­τι­νές και βρα­δι­νές ώρες θα είναι κατά τόπους έντο­να, τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 8 και βαθ­μιαία στα ανα­το­λι­κά και νότια έως 9 μπο­φόρ, με εξα­σθέ­νη­ση τη νύχτα.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 17 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές που γρή­γο­ρα θα εντα­θούν και θα εκδη­λω­θούν και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να που κατά τόπους θα είναι ισχυ­ρά από τις βρα­δι­νές ώρες θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 7 μπο­φόρ, με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση από το απόγευμα.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 15 βαθ­μούς Κελσίου.

 

Αρθού­ρος Ρεμπώ Επα­να­στά­της και μπο­έμ ΜΙΚΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο