Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για κακούργημα διώκονται στελέχη και γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Υπό­λο­γοι για κακουρ­γη­μα­τι­κού βαθ­μού κατη­γο­ρία που επι­σύ­ρει ακό­μη και ποι­νή ισο­βί­ων, είναι πλέ­ον οι υπεύ­θυ­νοι της Κλι­νι­κής «Ταξιάρ­χαι», μέλη της Διοί­κη­σης και για­τροί, για την υπό­θε­ση μετά­δο­σης κορο­νοϊ­ού εντός του νοσο­κο­μεί­ου. Ο Εισαγ­γε­λέ­ας Πρω­το­δι­κών Νίκος Αντω­να­ρά­κος άσκη­σε ποι­νι­κή δίω­ξη για κακουρ­γη­μα­τι­κού βαθ­μού παρα­βί­α­ση του άρθρου 285 του Ποι­νι­κού Κώδι­κα, που αφο­ρά την μη τήρη­ση μέτρων για την απο­φυ­γή μετά­δο­σης μολυ­σμα­τι­κών ασθενειών.

Στην ιδιω­τι­κή Κλι­νι­κή στο Περι­στέ­ρι, στην οποία μετέ­βαι­ναν και ασθε­νείς για δια­δι­κα­σία αιμο­κά­θαρ­σης, εντο­πί­στη­καν τον περα­σμέ­νο Απρί­λιο περί­που 35 κρού­σμα­τα θετι­κά στον κορο­νο­ϊό, εκ των οποί­ων 13 οδή­γη­σαν στον θάνα­το των φορέ­ων. Ο κ. Αντω­να­ρά­κος διε­νέρ­γη­σε προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση για την υπό­θε­ση του νοσο­κο­μεί­ου, μετά από εντο­λή του προϊ­στα­μέ­νου της Εισαγ­γε­λί­ας Βαγ­γέ­λη Ιωαν­νί­δη , στο πλαί­σιο της οποί­ας εξέ­τα­σε περισ­σό­τε­ρους από 25 μάρ­τυ­ρες, συγκέ­ντρω­σε στοι­χεία από τα αρχεία της κλι­νι­κής , από τα απο­τε­λέ­σμα­τα της αυτο­ψί­ας της Εθνι­κής Αρχής Δια­φά­νειας και από τα πορί­σμα­τα που συνέ­τα­ξαν οι αρμό­διες Υγειο­νο­μι­κές Αρχές όσον αφο­ρά την τήρη­ση των πρω­το­κόλ­λων για την απο­φυ­γή μετά­δο­σης του ιού.

Πριν ένα μήνα ο Εισαγ­γε­λέ­ας αφού είχε αξιο­λο­γή­σει το υλι­κό που είχε στην διά­θε­ση του, κάλε­σε σε εξη­γή­σεις πέντε στε­λέ­χη και για­τρούς της κλι­νι­κής οι οποί­οι παρέ­δω­σαν υπο­μνή­μα­τα με τις θέσεις τους. Σύμ­φω­να με όσα είχε υπο­στη­ρί­ξει και με ανα­κοί­νω­ση του ο εκπρό­σω­πος της κλι­νι­κής «Ταξιάρ­χαι» , το νοσο­κο­μείο τήρη­σε όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας με βάση τα σχε­τι­κά πρω­τό­κολ­λα. Η επί­ση­μη θέση της κλι­νι­κής ήταν ότι υπεύ­θυ­νος για την δια­σπο­ρά του ιού ήταν εξω­τε­ρι­κός ασθε­νής που πήγε προ­σβε­βλη­μέ­νος ήδη με τον ιό, για αιμο­κά­θαρ­ση. Η κλι­νι­κή έχει υπο­στη­ρί­ξει πως όλα τα κρού­σμα­τα που εντο­πί­στη­καν στη συνέ­χεια, αφο­ρού­σαν περι­πτώ­σεις που σχε­τί­ζο­νταν μόνο με το τμή­μα τεχνη­τού νεφρού και κανέ­ναν άλλον χώρο της κλινικής.

Οι κατη­γο­ρού­με­νοι για την κλι­νι­κή «Ταξιάρ­χαι» είναι αντι­μέ­τω­ποι ακό­μη και με ισό­βια κάθειρ­ξη καθώς το άρθρο 285 προ­βλέ­πει ποι­νή κάθειρ­ξης έως 10 ετών σε όποιον ευθύ­νε­ται για μετά­δο­ση ασθέ­νειας σε άνθρω­πο, του­λά­χι­στον 10 ετών αν προ­κλή­θη­κε θάνα­τος αλλά και ισό­βια κάθειρ­ξη αν η πρά­ξη οδή­γη­σε σε θάνα­το μεγά­λου αριθ­μού ανθρώπων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο