Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για πρώτη φορά στις «16» του Roland Garros η Σάκκαρη με θρίαμβο επί της Μέρτενς

Πολύ μεγά­λη νίκη για την Μαρία Σάκ­κα­ρη, που πραγ­μα­το­ποιώ­ντας κατα­πλη­κτι­κή εμφά­νι­ση νίκη­σε και απέ­κλει­σε την αθλή­τρια Νο 14 του ταμπλό στο Roland Garros (και Νο 15 της παγκό­σμιας κατά­τα­ξης), Ελίζ Μέρ­τενς, παίρ­νο­ντας την πρό­κρι­ση για τον τέταρ­το γύρο και τις 16 καλύ­τε­ρες αθλή­τριες του γαλ­λι­κού Grand Slam, για πρώ­τη φορά στην καριέ­ρα της, καθώς μέχρι σήμε­ρα μετρού­σε 0/4 στη γαλ­λι­κή πρωτεύουσα.

Για να φτά­σει ως τη νίκη με 2–1 σετ, η Ελλη­νί­δα πρω­τα­θλή­τρια χρειά­στη­κε να παί­ξει σχε­δόν τρεις ώρες (2:53΄) για να κατα­βά­λει την αντί­στα­ση της Βελ­γί­δας με 7–5, 6–7, 6–2. Στον επό­με­νο γύρο, η Σάκ­κα­ρη θα αντι­με­τω­πί­σει την πρω­τα­θλή­τρια του Australian Open 2020 και Νο 5 του κόσμου, Σοφία Κένιν, που στον αμε­ρι­κα­νι­κό «εμφύ­λιο» ξεπέ­ρα­σε σήμε­ρα την Τζέ­σι­κα Πεγκού­λα, 4–6, 6–1, 6–4.

Για να κατα­δει­χθεί η ποιό­τη­τα του τένις που έπαι­ξε η Ελλη­νί­δα τενί­στρια, αρκεί να ανα­φερ­θεί πως μέτρη­σε συνο­λι­κά 52 winners (!), ενώ κάλ­λι­στα θα μπο­ρού­σε να έχει φτά­σει στη νίκη χωρίς απώ­λεια, αλλά στο tie-break του δεύ­τε­ρου σετ φάνη­κε να χάνει προς στιγ­μή την ψυχραι­μία της.

Μετά την ισο­φά­ρι­ση της Μέρ­τενς, η Σάκ­κα­ρη έδω­σε ρεσι­τάλ τένις και μετέ­τρε­ψε το τρί­το σετ στο γήπε­δο Simonne Mathieu σε… προ­πό­νη­ση, πιά­νο­ντας ένα υψη­λό­τα­το επί­πε­δο από­δο­σης, που με 16/22 κερ­δι­σμέ­νους πόντους στο σερ­βίς της καθή­λω­σε την Βελ­γί­δα, την οποία δεν άφη­σε καν να πλη­σιά­σει σε break point, την ώρα που εκεί­νη έκα­νε δύο, στο 0–0 και στο 3–1.

Στο πρώ­το σετ οι αντί­πα­λοι είχαν από ένα break έως το 5–5, όταν η Ελλη­νί­δα κατά­κτη­σε τα επό­με­να δύο για να προη­γη­θεί με 1–0. Στη συνέ­χεια ήταν η Μέρ­τενς που πήρε προ­βά­δι­σμα δυο φορές με break (0–1, 3–4), η Σάκ­κα­ρη απά­ντη­σε άμε­σα (1–1, 4–4), φτά­νο­ντας δυο πόντους μακριά από τη νίκη στο 5–4 (προη­γή­θη­κε 30–0), όμως η ισο­φά­ρι­ση της Μέρ­τενς απλώς καθυ­στέ­ρη­σε την πτή­ση της Μαρί­ας προς τη νίκη.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο