Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για συγκάλυψη μιλάνε οι συνήγοροι των δύο νέων που καταγγέλλουν βασανισμό από την Αντιτρομοκρατική

Συνέ­ντευ­ξη τύπου σχε­τι­κά με τη μήνυ­ση που έχουν υπο­βάλ­λει κατά της Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής Υπη­ρε­σί­ας και κάθε άλλου υπευ­θύ­νου, καταγ­γέλ­λο­ντας τον βασα­νι­σμό τους, έδω­σαν το Σάβ­βα­το οι συνή­γο­ροι του Άρη Παπα­ζα­χα­ρου­δά­κη και του Ο. Μ., ο οποί­ος βρί­σκε­ται προ­φυ­λα­κι­σμέ­νος για από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας αστυ­νο­μι­κού μετά τη συγκέ­ντρω­ση στη Ν. Σμύρ­νη τον περα­σμέ­νο Μάρτη.

Οι συνή­γο­ροι των δύο έκα­ναν λόγο για μηχα­νι­σμούς συγκά­λυ­ψης, λέγο­ντας πως είναι αδια­νό­η­το να γίνε­ται μήνυ­ση ενα­ντί­ον αστυ­νο­μι­κών και να διε­ξά­γο­νται προ­α­να­κρί­σεις από την ίδια την αστυ­νο­μία. Σημεί­ω­σαν πως μέχρι τώρα δεν υπάρ­χει απά­ντη­ση για την ταυ­τό­τη­τα των αστυ­νο­μι­κών, ούτε δίνε­ται απά­ντη­ση στους συνη­γό­ρους για την παρο­χή στοι­χεί­ων, πως αντι­με­τω­πί­ζουν από­λυ­τη σιγή, άρνη­ση διε­ρεύ­νη­σης υλι­κού από τις κάμε­ρες, όπως π.χ. από τα κελιά.

Κατήγ­γει­λαν πως στην περί­πτω­ση των δύο νέων δεν υπήρ­ξε σύλ­λη­ψη, αλλά απα­γω­γή, πως τους φόρε­σαν κου­κού­λες, ενώ χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν μέθο­δοι πρό­κλη­σης ακραί­ου σωμα­τι­κού πόνου χωρίς ν’ αφή­νουν πολ­λά σημά­δια, με ταυ­τό­χρο­νη προ­σπά­θεια να προ­κα­λέ­σουν τρό­μο στους βασα­νι­σθέ­ντες. Σημεί­ω­σαν ακό­μη πως για τους ίδιους, ενώ δεν έχουν αυτα­πά­τες για τα όρια των ποι­νι­κών δια­δι­κα­σιών στην συγκε­κρι­μέ­νη περί­πτω­ση, το κύριο ζητού­με­νο είναι η συλ­λο­γι­κή ανά­δει­ξη των περι­πτώ­σε­ων που έχουν αντι­με­τω­πί­σει κακο­ποι­ή­σεις και βασα­νι­στή­ρια σε αστυ­νο­μι­κά τμή­μα­τα, δομές φιλο­ξε­νί­ας κ.ά. και είναι ανυ­πε­ρά­σπι­στοι απέ­να­ντι στην Αστυνομία.

Πηγή;: 902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο