Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για τέταρτη ημέρα καίει η φωτιά στα Γεράνεια Όρη — «Θέμα χρόνου να δοθεί και επίσημα σε ύφεση»

«Είναι πλέ­ον θέμα χρό­νου να δοθεί και επί­ση­μα σε ύφε­ση η πυρ­κα­γιά στα Γερά­νεια Όρη», ανα­φέ­ρει στο Αθηναϊκό/ Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων ο εκπρό­σω­πος Τύπου της Πυρο­σβε­στι­κής, Βασί­λης Βαθρα­κο­γιάν­νης, ενώ επι­ση­μαί­νει πως είναι διά­σπαρ­τες οι ενερ­γές καύσεις.

Στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της πυρ­κα­γιάς, στα Γερά­νεια Όρη, παρα­μέ­νουν και επι­χει­ρούν, για τέταρ­το 24ωρο, ισχυ­ρές πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις. Ειδι­κό­τε­ρα, επι­χει­ρούν 278 πυρο­σβέ­στες με 89 οχή­μα­τα, 10 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, το ειδι­κό μηχα­νο­κί­νη­το της Πυρο­σβε­στι­κής, το κινη­τό επι­χει­ρη­σια­κό κέντρο “Όλυ­μπος”, από αέρος συν­δρά­μουν 15 αερο­σκά­φη και 4 ελι­κό­πτε­ρα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνε­χώς ρίψεις νερού, ενώ 1 ελι­κό­πτε­ρο της Πυρο­σβε­στι­κής και 1 της ΕΛΑΣ είναι συντο­νι­στι­κά. Αρω­γή συνε­χί­ζουν να παρέ­χουν εθε­λο­ντές πυρο­σβέ­στες, υδρο­φό­ρες και μηχα­νή­μα­τα έργου των Περι­φε­ρειών και της Τοπι­κής Αυτοδιοίκησης.

Ωστό­σο κάθε μέρα που περ­νά το μέγε­θος της κατα­στρο­φής ξεδι­πλώ­νε­ται ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρο, με τους κατοί­κους να βρί­σκο­νται σε από­γνω­ση. Σπί­τια, περιου­σί­ες, χιλιά­δες στρέμ­μα­τα δάσους παρα­δό­θη­καν στις φλό­γες, με την κατα­στρο­φή να είναι ανυ­πο­λό­γι­στη. Εκτι­μή­σεις κάνουν υπο­στη­ρί­ζουν ότι ήδη έχουν καεί πάνω από 50.000 στρέμ­μα­τα, όμως το ακρι­βές μέγε­θος της κατα­στρο­φής θα απο­κα­λυ­φθεί αφού πρώ­τα σβή­σουν οι φλόγες.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο