Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για το κακουργηματικό αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας διώκεται ο Μπαρμπαρούσης

Το κακουρ­γη­μα­τι­κού βαθ­μού αδί­κη­μα των προ­πα­ρα­σκευα­στι­κών πρά­ξε­ων εσχά­της προ­δο­σί­ας απέ­δω­σε ο Εισαγ­γε­λέ­ας Γιώρ­γος Καλού­δης, στον μέχρι πρό­τι­νος βου­λευ­τή της Χρυ­σής Αυγής για όσα ισχυ­ρί­στη­κε από του βήμα­τος της Βουλής.

Ο κ. Καλού­δης ολο­κλή­ρω­σε την έρευ­να που του ανα­τέ­θη­κε από τον Αρειο Πάγο, που κινη­το­ποι­ή­θη­κε άμε­σα τόσο με τις παρεμ­βά­σεις των υπουρ­γών Αμυ­νας όσο και με του υπουρ­γού Δικαιο­σύ­νης που ζήτη­σε έρευ­να για το θέμα.

Η έρευ­να του κ. Καλού­δη ολο­κλη­ρώ­θη­κε τάχι­στα, με τις κατα­θέ­σεις της πολι­τι­κής ηγε­σί­ας του Υπουρ­γεί­ου ‘Αμυ­νας και ο εισαγ­γε­λέ­ας προ­χώ­ρη­σε στην απαγ­γε­λία κατη­γο­ρί­ας σε βάρος του βου­λευ­τή, παρα­πέ­μπο­ντας την δικο­γρα­φία στον ανακριτή.

Πλέ­ον ο δικα­στι­κός λει­τουρ­γός που θα εξε­τά­σει τον φάκε­λο, θα κρί­νει αν θα δια­τά­ξει την σύλ­λη­ψη του βου­λευ­τή με την δια­δι­κα­σία του αυτο­φώ­ρου ή αν θα τον καλέ­σει σε απο­λο­γία για την υπόθεση.

Η εντο­λή πάντως του αντιει­σαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου Ζαχα­ρή, μετά την προ­σφυ­γή των κκ Καμ­μέ­νου και Κου­βέ­λη ήταν να ερευ­νη­θούν σε βάρος του κ.Μπαρμπαρούση τα αδι­κή­μα­τα της εσχά­της προ­δο­σί­ας και των προ­πα­ρα­σκευα­στι­κών πρά­ξε­ων εσχά­της προ­δο­σί­ας και να κινη­θεί σε βάρος του βου­λευ­τή η αυτό­φω­ρη διαδικασία.

Σύμ­φω­να με τον Ποι­νι­κό Κώδι­κα, η τιμω­ρία για εκεί­νον που προ­βαί­νει σε προ­πα­ρα­σκευα­στι­κές ενέρ­γειες εσχά­της προ­δο­σί­ας τιμω­ρεί­ται με πρό­σκαι­ρη κάθειρ­ξη, ενώ ο νόμος προ­βλέ­πει ισό­βια ή πρό­σκαι­ρη κάθειρ­ξη για όσους δια­πράτ­τουν εσχά­τη προ­δο­σία. Σύμ­φω­να με το άρθρο 135 του Κώδι­κα που αφο­ρά την δίω­ξη σε βάρος του κ. Μπαρ­μπα­ρού­ση : “Όποιος δημό­σια ή με τη διά­δο­ση εγγρά­φων, εικό­νων ή παρα­στά­σε­ων προ­κα­λεί με πρό­θε­ση ή προ­σπα­θεί να διε­γεί­ρει άλλους στο να επι­χει­ρή­σουν πρά­ξεις από εκεί­νες που ανα­φέ­ρο­νται στο άρθρο 134 περί εσχά­της προ­δο­σί­ας” τιμω­ρεί­ται με κάθειρξη.

Ο Κ. Μπαρ­μπα­ρού­σης, μιλώ­ντας στη Βου­λή, ζήτη­σε να παρέμ­βει η στρα­τιω­τι­κή ηγε­σία για να συλ­λά­βει ο στρα­τός τον Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας, τον πρω­θυ­πουρ­γό και τον υπουρ­γό Άμυ­νας. Ο βου­λευ­τής τέθη­κε εκτός κοι­νο­βου­λευ­τι­κής ομά­δας της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, ενώ σε νεό­τε­ρη δήλω­σή του προ­σπά­θη­σε να ανα­σκευά­σει τα λεγό­με­νά του, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι «οι σημε­ρι­νές αυθόρ­μη­τες δηλώ­σεις μου ‑τις οποί­ες ανα­κα­λώ- επ’ ουδε­νί είχαν σκο­πό να αμφι­σβη­τή­σουν τη συνταγ­μα­τι­κή νομιμότητα».

Ανα­κοί­νω­ση εξέ­δω­σε το Γενι­κό Επι­τε­λείο Εθνι­κή Άμυ­νας (ΓΕΕΘΑ) και ανα­φέ­ρει πως «οι Ένο­πλες Δυνά­μεις είναι προ­ση­λω­μέ­νες απο­κλει­στι­κά στην εκπλή­ρω­ση της απο­στο­λής τους, όπως αυτή προ­κύ­πτει από το Σύνταγ­μα και το ισχύ­ον θεσμι­κό πλαί­σιο και αφο­ρά στην προ­στα­σία της εδα­φι­κής ακε­ραιό­τη­τας, της εθνι­κής ανε­ξαρ­τη­σί­ας και κυριαρ­χί­ας και της ασφά­λειας των πολι­τών ενα­ντί­ον οποιασ­δή­πο­τε εξω­τε­ρι­κής επί­θε­σης ή απει­λής, καθώς και στην υπο­στή­ρι­ξη των εθνι­κών συμφερόντων».

Τέλος, σε μια κίνη­ση τακτι­κής προ­κει­μέ­νου να μην ασκη­θεί δίω­ξη σε όλη την Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα της Χρυ­σής Αυγής, η εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση διέ­γρα­ψε τον Κ. Μπαρ­μπα­ρού­ση.

Θ. Παφί­λης: «Από στό­μα­τος κορά­κου “κρα” θα ακού­σεις. Στην περί­πτω­ση της Χρυ­σής Αυγής προ­σβάλ­λου­με και τα κοράκια»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο