Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για όλους όσους, κατά καιρούς ξεσηκώθηκαν να μην πάνε τα παιδιά των μεταναστών στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά τους

Γνω­στά τα (περιο­ρι­σμέ­να) φαι­νό­με­να ξενο­φο­βί­ας και ρατσι­σμού για τα προ­σφυ­γό­που­λα, με απο­κο­ρύ­φω­μα ‑το θυμό­μα­στε όλοι τις αντι­δρά­σεις του Συλ­λό­γου Γονέ­ων του 5ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου Ωραιο­κά­στρου, «να μην δεχθούν τα παι­διά των προ­σφύ­γων στον χώρο του σχο­λεί­ου καθώς σε αντί­θε­τη περί­πτω­ση οι γονείς πρό­κει­ται να προ­χω­ρή­σουν σε κατά­λη­ψη», στη Χίο ‑εξώ­δι­κο γονέ­ων «να μην πηγαί­νουν τα προ­σφυ­γό­που­λα μαζί με τα παι­διά τους στο σχο­λείο» αλλά «να φτια­χτούν δομές στους καταυ­λι­σμούς» κλπ., όλ’ αυτά απο­τέ­λε­σμα των ευρω­ΝΑ­ΤΟϊ­κών πολι­τι­κών στην περιο­χή (βλ εδώ & εδώ)

Στον αντί­πο­δα των παρα­πά­νω «αλιεύ­σα­με» … μια μικρή ιστο­ρίααπό τις χιλιά­δες, σημείο γρα­φής της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας, -αντί­θε­τα με όσα λέγο­νται και γρά­φο­νται,  που στη μεγά­λη της πλειο­ψη­φία αγκα­λιά­ζει τα προσφυγόπουλα:
Ήρθε στην Ελλά­δα τον Σεπτέμ­βρη. Πέρα­σε με βάρ­κα από την Τουρ­κία. Βρέ­θη­κε στην τάξη μου. Δεν ήξε­ρε ούτε μια λέξη Ελλη­νι­κά. Ήταν φοβι­σμέ­νος.
Ήθε­λε μόνο απο­δο­χή κι αγά­πη.
Την πήρε.
Μου την έδω­σε τρι­πλά­σια πίσω.
“Εγώ χωρίς εσέ­να δε θέλω πάω σχο­λείο” μου είπε κλαί­γο­ντας το βρά­δυ της γιορ­τής λήξης του σχο­λεί­ου , στα Ελλη­νι­κά πια.
Αναρ­τώ τη φωτό, με την άδεια της μητέ­ρας του, για όλους όσους, κατά και­ρούς ξεση­κώ­θη­καν ώστε να μην πάνε τα παι­διά των μετα­να­στών στο ίδιο σχο­λείο με τα παι­διά τους.
όλους όσους κατά καιρούς ξεσηκώθηκαν να μην πάνε τα παιδιά των μεταναστών στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά τους
[πηγή]

34 χιλιάδες like 4 χιλιάδες κοινοποιήσεις


42000like + 5000 κοινοποιήσεις


 

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο