Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι «καλοθελητές» που προσβάλλουν συνειδήσεις… ανακυκλώνοντας τη λάσπη

Οι ΛΑΕ­τζι­δες (ή ότι απέ­μει­νε από αυτούς) σε δρά­ση. Ο επι­κε­φα­λής τους στη Χίο για τον Δήμο, Δημή­τρης Αντώ­νο­γλου Dimitris Antonoglou |> (μετα­ξύ άλλων, ενδει­κτι­κών του επι­πέ­δου του, όπως πχ «Είναι αφρο­δι­σια­κό να βιδώ­νει ο άντρας μια λάμπα Έρχο­νται τα φώτα LED που δεν καί­γο­νται και μας τρώ­νε τις γκό­με­νες) γρά­φει |> Το πρώ­το πράγ­μα που έκα­νε μόλις εξε­λέ­γη ο Περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος (ΣΣ |> εννο­εί το σφο Γ. Αμπα­ζή) της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης (Δηλα­δή του ΚΚΕ) στη Χίο ήταν να πάει να συνα­ντή­σει τον Μητρο­πο­λί­τη Χίου να συζη­τή­σουν για εκκλη­σια­στι­κά θέμα­τα που αφο­ρούν το έργο της Περι­φέ­ρειας, και πόζα­ρε και μαζί του σε φωτο­γρα­φία. Μιλά­με για τον Μητρο­πο­λί­τη που ουκ ολί­γες φορές έχει κάνει εθνι­κι­στι­κές δηλώ­σεις και έχει αφο­ρί­σει μέχρι και αυτούς που κάνουν γιό­γκα. Το μεγά­φω­νο εν τω μετα­ξύ παί­ζει “προ­τε­ραιό­τη­τα οι Λαϊ­κές ανάγκες” 

Για αποκατάσταση της αλήθειας

Δήλωση του Γ. Αμπαζή: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

Διά­φο­ροι “καλο­θε­λη­τές”, με δια­δι­κτυα­κά σχό­λια για την επί­σκε­ψη μου στο μητρο­πο­λί­τη Χίου, βιά­στη­καν να προ­βο­κά­ρουν με αήθη και συκο­φα­ντι­κό τρό­πο. Με “έχρι­σαν” μάλι­στα ακό­μα και Περι­φε­ρεια­κό σύμ­βου­λο πριν ακό­μα ανα­λά­βω καθή­κο­ντα… βάζο­ντας στο στό­χο τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση και το ΚΚΕ. Ξεκα­θα­ρί­ζω λοι­πόν τα εξής:

  1. Εδώ και και­ρό μας έχει δοθεί άδεια συγκέ­ντρω­σης ιστο­ρι­κών στοι­χεί­ων από τη βιβλιο­θή­κη της εκκλη­σί­ας στα πλαί­σια έρευ­νας για τη συγ­γρα­φή βιβλί­ου για τον κομ­μου­νι­στή ιερέα παπά Νικό­λα Ξενά­κη (εκτε­λέ­στη­κε 6/9/1948 στο Γου­δί), καθώς και τον ΕΑΜι­τη μητρο­πο­λί­τη Ιωα­κείμ Στρουμπή.
  2. Στη συνά­ντη­ση ζητή­θη­κε ο εκκλη­σια­στι­κός φάκε­λος του παπά Ξενά­κη που βρί­σκε­ται στα αρχεία της εκκλη­σί­ας, αίτη­μα που επί­σης είχε θετι­κή ανταπόκριση.
  3. Με την ευκαι­ρία, ο Μητρο­πο­λί­της εξέ­φρα­σε την ανα­γκαιό­τη­τα ανά­δει­ξης και προ­στα­σί­ας της ντό­πιας εκκλη­σια­στι­κής ιστο­ρί­ας και πολι­τι­σμού. Απα­ντή­σα­με ότι θα συμ­βάλ­λου­με σε ό, τι μας ανα­λο­γεί να προ­στα­τεύ­ουν ιστο­ρι­κά μνη­μεία και κτίρια.
  4. Όσοι προ­σπα­θούν να δημιουρ­γή­σουν εντυ­πώ­σεις, σχε­τί­ζο­ντας την επί­σκε­ψη με την απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια του παπά στα Φλά­τσια, σκό­πι­μα απο­κρύ­πτουν την καθα­ρή τοπο­θέ­τη­ση της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ. Τα υπό­λοι­πα ανή­κουν στη σφαί­ρα της επι­στη­μο­νι­κής φαντα­σί­ας και τα αφή­νου­με στην κρί­ση του χιώ­τι­κου λαού.

ΣΣ |> Η ανα­κοί­νω­ση ΤΕ Χίου του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Κατα­δι­κά­ζου­με την απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια κατά Βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχαη­λί­δη, εντός του ναού από τον παπά στα Φλά­τσια. Τέτοιες ενέρ­γειες, απο­προ­σα­να­το­λί­ζουν από την ουσία της συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών, που είναι η υλο­ποί­η­ση των ΝΑΤΟϊ­κών σχε­δί­ων στα Βαλ­κά­νια τα οποία με συνέ­πεια υπη­ρε­τεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Μαζί με τις ΗΠΑ και οι δυο τη θεω­ρούν συμ­φω­νία — «πρό­τυ­πο» και για το Αιγαίο και την Κύπρο. Φέρ­νουν γι’ αυτό το ΝΑΤΟ στη γει­το­νιά μας, παζα­ρεύ­ο­ντας τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας, και βάζο­ντας τον λαό σε επι­κίν­δυ­νες περιπέτειες»

Όσο για την παρά­τα­ξή του περί άλλων τυρ­βά­ζει — εξα­κο­λου­θεί να δηλώ­νει και πάλι παρού­σα!  … Για ένα Δήμο στην υπη­ρε­σία της κοι­νω­νί­ας — Για ένα Δήμο φωνή αντί­στα­σης και διεκ­δί­κη­σης — Για τη Χίο της αλλη­λεγ­γύ­ης, της οικο­λο­γί­ας, του πολι­τι­σμού — Για να συνε­χί­σει να ακού­γε­ται δυνα­τά η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, η δια­φο­ρε­τι­κή φωνή της Χίου! τηρώ­ντας σιγήν ιχθύ­ος για το γεγο­νός και συγκαλύ­πτο­ντας ουσια­στι­κά τον επί κεφα­λής της, που αβα­ντά­ρουν και όλα τα δεξιά ΜΜΕ της περιοχής 


Πηγή

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο