Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για 29η Παρασκευή οι Ισραηλινοί έκαναν σκοποβολή σε άοπλους Παλαιστίνιους — 6 δολοφονημένοι

Έξι Παλαι­στί­νιοι σκο­τώ­θη­καν σήμε­ρα στη Λωρί­δα της Γάζας κατά τη διάρ­κεια δια­δη­λώ­σε­ων και συγκρού­σε­ων με Ισραη­λι­νούς στρα­τιώ­τες κοντά στο τεί­χος ασφα­λεί­ας που χωρί­ζει τον παλαι­στι­νια­κό θύλα­κα από το Ισραήλ.

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός ανα­κοί­νω­σε ότι στε­λέ­χη του άνοι­ξαν πυρ και σκό­τω­σαν αδιευ­κρί­νι­στο αριθ­μό Παλαι­στι­νί­ων οι οποί­οι, αφού πυρο­δό­τη­σαν έναν εκρη­κτι­κό μηχα­νι­σμό κοντά στο τεί­χος, μπή­καν στο έδα­φος του Ισρα­ήλ και κατευ­θύ­νο­νταν προς ένα στρα­τιω­τι­κό φυλάκιο.

Κανείς Ισραη­λι­νός στρα­τιώ­της δεν έπα­θε το παραμικρό.

Το υπουρ­γείο Υγεί­ας της Γάζας ανέ­φε­ρε ότι τέσ­σε­ρις Παλαι­στί­νιοι σκο­τώ­θη­καν στα ανα­το­λι­κά του προ­σφυ­γι­κού καταυ­λι­σμού Αλ Μπου­ρέιτζ και άλλοι δύο στα ανα­το­λι­κά της πόλης της Γάζας και κοντά στη Ράφα. Τα θύμα­τα ήταν ηλι­κί­ας από 17 έως 29 ετών.

Από τις 30 Μαρ­τί­ου κάθε Παρα­σκευή οι Παλαι­στί­νιοι δια­δη­λώ­νουν ζητώ­ντας την άρση του ναζι­στι­κού απο­κλει­σμού του θύλα­κα. Σήμε­ρα, 29η συνε­χό­με­νη Παρα­σκευή, περί­που 14.000 άνθρω­ποι συγκε­ντρώ­θη­καν σε διά­φο­ρα σημεία κατά μήκος των συνόρων.

Κάθε Παρα­σκευή θρη­νούν θύμα­τα, παι­διά, εφή­βους, γυναί­κες, νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό ακό­μη και δημο­σιο­γρά­φοι. Συνο­λι­κά του­λά­χι­στον 204 Παλαι­στί­νιοι και χιλιά­δες οι τραυ­μα­τί­ες. Εκα­το­ντά­δες σε σοβα­ρή κατάσταση.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο