Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιώργος Λαμπρούλης: Το ΚΚΕ δίνει με όλους τους τρόπους τη μάχη για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής (VIDEO)

Στις συν­θή­κες αυτές χρειά­ζε­ται και η πρα­κτι­κή συμ­βο­λή για την υπε­ρά­σπι­ση της ανθρώ­πι­νης ζωής σημεί­ω­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ και ΣΤ’ Αντι­πρό­ε­δρος της βου­λής, Γιώρ­γος Λαμπρού­λης μιλώ­ντας στην ΕΡΤ 1.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι με επι­στο­λή του προς τον Πρό­ε­δρο της Βου­λής, ζήτη­σε να απαλ­λα­γεί προ­σω­ρι­νά από τα καθή­κο­ντα του ως Αντι­πρό­ε­δρος της Βου­λής, προ­κει­μέ­νου να συμ­βάλ­λει ως για­τρός – πνευ­μο­νο­λό­γος στη μάχη κατά της πανδημίας.

Έκα­νε γνω­στό πως το αίτη­μα του έγι­νε απο­δε­κτό την Δευ­τέ­ρα το από­γευ­μα και την Τετάρ­τη το πρωί θα παρου­σια­στεί στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Λάρι­σας από όπου και προέρχεται.

Στην παρέμ­βα­ση του επι­σή­μα­νε τις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης η οποία δεν αξιο­ποί­η­σε το διά­στη­μα ανά­με­σα στο πρώ­το κύμα μέχρι σήμε­ρα για να ενι­σχύ­σει το ΕΣΥ και κυρί­ως την Πρω­το­βάθ­μια Φρο­ντί­δα Υγεί­ας (ΠΦΥ).

‘Όπως είπε, έτσι φτά­σα­με στην σημε­ρι­νή ορια­κή κατά­στα­ση στα νοσο­κο­μεία με ένα προ­σω­πι­κό εξου­θε­νω­μέ­νο που έχει ξεπε­ρά­σει τα όρια, ενώ ανέ­δει­ξε την ανά­γκη «έστω και στο και πέντε» να προ­χω­ρή­σει η κυβέρ­νη­ση σε μαζι­κές προσλήψεις.

Ανα­φέρ­θη­κε τέλος στις συγκε­ντρώ­σεις που έγι­ναν στις 17 Νοέμ­βρη δηλώ­νο­ντας ότι τηρή­θη­καν όλα τα μέτρα που προ­βλέ­πουν τα υγειο­νο­μι­κά πρωτόκολλα.
«Την όποια ανω­μα­λία στην τήρη­ση των υγειο­νο­μι­κών κανό­νων την έφε­ρε η αστυ­νο­μία», σημεί­ω­σε.


«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο