Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιώργος Κοντραφούρης Baby Trio (12/3)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιώρ­γος Κοντραφούρης 

Baby Trio

μία jazz βρα­διά το Σάβ­βα­το 12 Μαρ­τί­ου, στις 21:30, στο Θεα­τρι­κό Βαγόνι

Το Baby Trio δημιουρ­γή­θη­κε από τον Γιώρ­γο Κοντρα­φού­ρη, για να εκφρά­σει την αθω­ό­τη­τα, τον εφη­βι­κό ενθου­σια­σμό και όλα τα συναι­σθή­μα­τα που κατα­λαμ­βά­νουν ένα νέο μου­σι­κό, όταν ξεκι­νά να παί­ζει σε ένα συγκρό­τη­μα μαζί με τους φίλους του. Εκφρά­ζει όλες εκεί­νες τις «μη ρεα­λι­στι­κές προσ­δο­κί­ες», με τις οποί­ες ξεκι­νά ένας μου­σι­κός την επαγ­γελ­μα­τι­κή του στα­διο­δρο­μία, προ­τού ωρι­μά­σει πλή­ρως μέσα από τις εμπει­ρί­ες της ενή­λι­κες ζωής.

Οι μου­σι­κοί που απαρ­τί­ζουν το Trio είναι πάντα κάτω των εικο­σι­πέ­ντε ετών (πλην του ιδρυ­τή, φυσι­κά). Όταν ένα μέλος περά­σει το ηλι­κια­κό αυτό όριο, απο­χω­ρεί και τη θέση του παίρ­νει άλλος νεα­ρός μου­σι­κός. Από το 2008 που δημιουρ­γή­θη­κε το Baby Trio, έχει κυκλο­φο­ρή­σει δύο άλμπουμ και έχει γνω­ρί­σει πολ­λές «ενσαρ­κώ­σεις». Αυτήν την περί­ο­δο βρί­σκε­ται στην 5η του ενσάρ­κω­ση και απο­τε­λεί­ται από τους Γιώρ­γο Κοντρα­φού­ρη (Hammond organ), Μιχά­λη Τσι­φτσή (κιθά­ρα) και Γιάν­νη Παπα­δού­λη (ντραμς).

Ο Γιώρ­γος Κοντρα­φού­ρης έχει διδά­ξει τζαζ πιά­νο και όργα­νο στο Ιόνιο Πανε­πι­στή­μιο και στο Ωδείο Athenaeum και στην Ακα­δη­μία Sibelius στη Φιν­λαν­δία. Μέχρι σήμε­ρα έχει δώσει σεμι­νά­ρια σε διά­φο­ρες σχο­λές στην Ελλά­δα, την Ιρλαν­δία, την Ινδο­νη­σία και την Εσθονία.

Θεω­ρεί­ται από τους σημα­ντι­κό­τε­ρους μου­σι­κούς hammond organ στην Ευρώ­πη, με παρου­σία στην διε­θνή μου­σι­κή σκη­νή και δισκο­γρα­φία. Από τις κορυ­φαί­ες και πιο ανή­συ­χες φυσιο­γνω­μί­ες της γενιάς του στον χώρο της ελλη­νι­κής τζαζ, χει­ρί­ζε­ται το Hammond Οrgan με το δικό του, εντε­λώς προ­σω­πι­κό ιδί­ω­μα. Παρό­τι στην αρχή της πορεί­ας του μας συστή­θη­κε ως πια­νί­στας και γρή­γο­ρα καθιε­ρώ­θη­κε ως μία από τις δημιουρ­γι­κό­τε­ρες και σημα­ντι­κό­τε­ρες πια­νι­στι­κές «φωνές» της γενιάς του, δεν άργη­σε να στρα­φεί στο Hammond organ.

Μέσα στο 2016 ανα­μέ­νε­ται η κυκλο­φο­ρία του νέου του άλμπουμ με πιά­νο: “Haunted Poems” (Puzzlemusik).

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

το Σάβ­βα­το 12 Μαρ­τί­ου 2016, στις 21:30

στο Θεα­τρι­κό Βαγόνι

Γενι­κή Είσο­δος: 10€

Ηλε­κτρο­νι­κή προπώληση:

https://www.viva.gr/tickets/music/to-treno-sto-rouf/giorgos-kontrafouris-baby-trio/

Wagon-Bar & Wagon-Restaurant ανοι­κτά έως αργά (εκτός Δευτέρας)

κρα­σί 3,5€ / ποτό 5,5€ & φαγη­τό από 5€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ — ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρέ­νο στο Ρουφ»

Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988

καθη­με­ρι­νά (εκτός Δευ­τέ­ρας και Σαβ­βά­του πρωί) 10:00–14:00 & 18:00–22:00

Σιδη­ρο­δρο­μι­κός & Προ­α­στια­κός Σταθ­μός Ρουφ,

επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός

Free Parking & Wi-Fi

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο