Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γκράβα: Η προσπάθεια φασιστοειδών να τρομοκρατήσουν, έπεσε στο κενό

Χτες το πρωί, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ προ­χώ­ρη­σαν σε εξόρ­μη­ση ενη­μέ­ρω­σης στα σχο­λεία της Γκρά­βας, για να καλέ­σουν στην εκδή­λω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στο λαό της Παλαι­στί­νης στο Σπόρ­τιγκ. Η ΚΝΕ κάλε­σε όλους τους μαθη­τές και τις μαθή­τριες της Γκρά­βας, να πάρουν πρω­το­βου­λί­ες ενά­ντια στο φασι­σμό και το σύστη­μα που τον γεν­νά, να απο­μο­νώ­σουν τη φασι­στι­κή προ­πα­γάν­δα, τη ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή. Να δυνα­μώ­σουν την πάλη ενά­ντια στο ΝΑΤΟ, στις βάσεις, ενά­ντια στη συμ­φω­νία των Πρε­σπών σαν ένα ακό­μη επει­σό­διο πολε­μι­κής προ­ε­τοι­μα­σί­ας στα Βαλκάνια.

Μέσα σε αυτό το κλί­μα, ομά­δα φασι­στοει­δών επι­τέ­θη­κε σε μέλη της ΚΝΕ, προ­φα­νώς ενο­χλη­μέ­νη από τη δρά­ση των κομ­μου­νι­στών. Η προ­σπά­θειά τους να τρο­μο­κρα­τή­σουν, έπε­σε στο κενό, και πήραν την απά­ντη­ση που τους έπρε­πε, από μέλη της ΚΝΕ αλλά και από μαθη­τές, καθη­γη­τές και γονείς που βρί­σκο­νταν εκεί που απο­μό­νω­σαν τους φασί­στες και τις σάπιες ιδέ­ες τους.

Μετά την επί­θε­ση των φασι­στοει­δών, η ΤΟ Α’ Αθή­νας — Γαλα­τσί­ου της ΚΝΕ, με ανα­κοί­νω­σή της με τίτλο «Οχι στο μίσος των εθνι­κι­στών — ζήτω η φιλία των λαών», απευ­θύ­νει κάλε­σμα σε «κάθε μαθη­τή, γονιό, καθη­γη­τή να μην επι­τρέ­ψει να χυθεί το φασι­στι­κό δηλη­τή­ριο μέσα στα σχο­λεία μας, μέσα στις γει­το­νιές μας». Τονί­ζει ότι «οι μαθη­τές και οι από­φοι­τοι της Γκρά­βας το ξέρου­με καλά. Στις γει­το­νιές μας ζού­με μαζί, μαθαί­νου­με μαζί, δου­λεύ­ου­με μαζί, Ελλη­νες και μετα­νά­στες. Το σύστη­μα που μας θέλει σύγ­χρο­νους δού­λους, που μας έδιω­ξε από τη χώρα μας, που κάνει τον ιδρώ­τα μας κέρ­δος είναι ο καπι­τα­λι­σμός. Η πάλη ενά­ντια σε αυτό το σύστη­μα είναι η πραγ­μα­τι­κή πρό­ο­δος, και όχι ο συμ­βι­βα­σμός με τη φτώ­χεια, την ανερ­γία, την εκμε­τάλ­λευ­ση, τον πόλε­μο. Κάθε νέος και νέα να φωνά­ξει πιο δυνα­τά τώρα: Εξω το ΝΑΤΟ απ’ τα Βαλ­κά­νια. Εξω οι φασί­στες από τα σχο­λεία και τις γει­το­νιές μας».

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Χρυ­σαυ­γί­τες τραυ­μά­τι­σαν σοβα­ρά μέλος της ΚΝΕ έξω από τη Γκράβα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο