Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γλυκά Νερά: Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη έλαβε ο πιλότος — Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Την Τρί­τη στις 10 το πρωϊ θα επα­νέλ­θει στον ανα­κρι­τή ο 33χρονος πιλό­τος που ζήτη­σε και έλα­βε προ­θε­σμία για να προ­ε­τοι­μά­σει την απο­λο­γία του.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος που χθeς ομο­λό­γη­σε πως σκό­τω­σε την 20χρονη σύζυ­γό του εμφα­νί­στη­κε αμί­λη­τος στον δικα­στι­κό λει­τουρ­γό ενώ σύμ­φω­να με τους συνη­γό­ρους του είναι μετα­νοιω­μέ­νος και δηλώ­νει συντε­τριμ­μέ­νος για όσα έγι­ναν στα Γλυ­κά Νερά.

Οι συνή­γο­ροι που παρέ­λα­βαν τώρα την πολυ­σέ­λι­δη δικο­γρα­φία επι­φυ­λά­χθη­καν να προ­βούν σε δηλώ­σεις την ημέ­ρα της απο­λο­γί­ας του εντο­λέα τους ώστε να έχουν μελε­τή­σει τα στοι­χεία της υπόθεσης.

Ενημέρωση από την ΕΛΑΣ για την υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν — Τα ευρήματα που οδήγησαν στον δράστη

«Δεν ήθε­λα να σας εξα­πα­τή­σω και να σας πω ψέμα­τα. Απλώς ήθε­λα να απο­φύ­γω τη σύλ­λη­ψη και να παρα­μεί­νω με το παι­δί μου, έξω από τη φυλα­κή». Αυτά υπο­στή­ρι­ξε κατά τη χθε­σι­νή κατά­θε­σή του στους αστυ­νο­μι­κούς του Τμή­μα­τος Ανθρω­πο­κτο­νιών της Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττι­κής, ο 33χρονος πιλό­τος, καθ’ ομο­λο­γία δρά­στης της δολο­φο­νί­ας της 20χρονης συζύ­γου του Καρο­λάιν, στα Γλυ­κά Νερά, σύμ­φω­να με τα όσα ανέ­φε­ρε κατά την παρου­σί­α­ση της υπό­θε­σης ο επι­κε­φα­λής του Τμή­μα­τος Ανθρω­πο­κτο­νιών, Κώστας Χασιώτης.

Όσον αφο­ρά την χθε­σι­νή “μαρα­θώ­νια” κατά­θε­ση του 33χρονου πιλό­του, ο κ.Χασιώτης επι­σή­μα­νε ακό­μη, μετα­ξύ άλλων: «Κατά την αρχι­κή συζή­τη­ση που είχα­με μαζί του και πριν προ­λά­βου­με να του θέσου­με τα ευρή­μα­τα τής έρευ­νάς μας, αυτός έστρε­ψε τη συζή­τη­σή μας στη σχέ­ση που είχε με το θύμα, με το παι­δί του και προς έκπλη­ξή μας στη σχέ­ση που είχε δημιουρ­γη­θεί με την ομά­δα που ερευ­νού­σε την υπό­θε­ση. Αφού μας είπε, ότι το μόνο που ήθε­λε ήταν να απο­φύ­γει τη σύλ­λη­ψη για να μεί­νει με το παι­δί του, έξω από τη φυλα­κή, γρή­γο­ρα οδη­γή­θη­κε στην ομο­λο­γία της πρά­ξης του, την οποία απέ­δω­σε σε ένα δια­πλη­κτι­σμό που είχε με τη σύζυ­γό του. Αυτός ο δια­πλη­κτι­σμός δεν άργη­σε να φτά­σει στο απο­τέ­λε­σμα που γνω­ρί­ζου­με. Επι­βε­βαί­ω­σε τα ιατρο­δι­κα­στι­κά ευρή­μα­τα ότι επέ­φε­ρε τον θάνα­το της συζύ­γου του με ασφυ­ξία. Στη συνέ­χεια μας περιέ­γρα­ψε τις κινή­σεις του, όπως την παρα­βί­α­ση του παρα­θύ­ρου, που ο ίδιος έκα­νε, την έρευ­να στο χώρο, την θανά­τω­ση του σκύ­λου και την αφαί­ρε­ση μιας κάρ­τα από την κάμε­ρα που ήταν εγκα­τε­στη­μέ­νη στο χώρο του σαλο­νιού, ώστε να μην είναι δια­θέ­σι­μο στην Αστυ­νο­μία το υλι­κό που είχε κατα­γρα­φεί. Επί­σης, μας είπε ότι ο ίδιος έδε­σε τον εαυ­τό του και τηλε­φώ­νη­σε στην Άμε­ση Δρά­ση. Όλα αυτά τα έκα­νε προ­κει­μέ­νου να σκη­νο­θε­τή­σει τον χώρο, έτσι ώστε να πεί­σει την Αστυ­νο­μία, ότι πρό­κει­ται για ληστεία».

Σύμ­φω­να με όσα είπε ακό­μη ο κ. Χασιώ­της, οι πρώ­τες υπο­ψί­ες των αστυ­νο­μι­κών για τον σύζυ­γο της Καρο­λάιν, προ­έ­κυ­ψαν όταν δια­πί­στω­σαν, μετα­ξύ άλλων, ότι δεν ήταν ιδιαί­τε­ρα ορα­τά τα σημά­δια αντί­στα­σης στο σώμα του, ενώ ο χώρος του σπι­τιού είχε ερευ­νη­θεί επι­λε­κτι­κά από τους υπο­τι­θέ­με­νους ληστές. Τόνι­σε, μάλι­στα, ότι «ήταν εξαι­ρε­τι­κά ασυ­νή­θι­στο το γεγο­νός ότι ο σκύ­λος ήταν κρε­μα­σμέ­νος στην κου­πα­στή της σκάλας».

Από την πλευ­ρά της, η διευ­θύ­ντρια της Διεύ­θυν­σης Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευ­νών της ΕΛΑΣ, Πηνε­λό­πη Μηνιά­τη, επι­σή­μα­νε, μετα­ξύ άλλων, ότι από την έρευ­να που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από την ψηφια­κή ανά­λυ­ση των δεδο­μέ­νων προ­έ­κυ­ψαν σημα­ντι­κές ανα­ντι­στοι­χί­ες με τα όσα υπο­στή­ρι­ζε ο 33χρονος. «Τέθη­καν ερω­τή­μα­τα και οι απα­ντή­σεις απο­δεί­χθη­καν πολύ­τι­μα και καθο­ρι­στι­κά στοι­χεία για την εξι­χνί­α­ση της υπό­θε­σης», ανέ­φε­ρε ακό­μη η κ.Μηνιάτη.

Ο διευ­θυ­ντής της Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττι­κής, Πέτρος Τζε­φέ­ρης, τόνι­σε, από την πλευ­ρά του, ότι είναι υπε­ρή­φα­νος για τα στε­λέ­χη της ΕΛΑΣ, που εργά­ζο­νται χωρίς ωρά­ριο και με πάθος, ενώ έκα­νε ειδι­κή μνεία στη μεθο­δι­κό­τη­τα των αστυ­νο­μι­κών του Τμή­μα­τος Ανθρω­πο­κτο­νιών που κατά­φε­ραν να “κτί­σουν” μια σχέ­ση εμπι­στο­σύ­νης με τον σύζυ­γο του θύμα­τος. Ο κ.Τζεφέρης υπο­γράμ­μι­σε ακό­μη: «Δου­λέ­ψα­με από την πρώ­τη μέρα συντε­ταγ­μέ­να και με πείσμα».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο