Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γνωστός Κινέζος επιδημιολόγος: Η παγκόσμια πανδημία του κοροναϊού θα έχει λήξει ως τον Ιούνιο

Η παγκό­σμια παν­δη­μία του νέου κορω­νοϊ­ού είναι πιθα­νό να έχει τελειώ­σει ως τον Ιού­νιο, δήλω­σε σήμε­ρα ο γνω­στό­τε­ρος επι­δη­μιο­λό­γος της Κίνας.

Ο Τζονγκ Ναν­σάν, ο οποί­ος ηγεί­ται της ομά­δας των εμπει­ρο­γνω­μό­νων στο κινε­ζι­κό υπουρ­γείο Υγεί­ας που είναι επι­φορ­τι­σμέ­νη με την αντι­με­τώ­πι­ση της επι­δη­μί­ας, σημεί­ω­σε επί­σης ότι πολ­λά εισα­γό­με­να κρού­σμα­τα του SARS-CoV‑2 στην Κίνα αφο­ρούν ασυμ­πτω­μα­τι­κούς ασθε­νείς και ότι τα ποσο­στά επα­να­νό­ση­σης μετα­ξύ των ασθε­νών που έχουν αναρ­ρώ­σει είναι χαμηλά.

Ο 83χρονος επι­δη­μιο­λό­γος, ο οποί­ος είναι γνω­στός για την συμ­βο­λή του στην κατα­πο­λέ­μη­ση του ξεσπά­σμα­τος SARS το 2003, έκα­νε τις δηλώ­σεις αυτές σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου που παραχώρησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

___________________________

Λόγω της σοβα­ρό­τη­τας της κατά­στα­σης το Ατέ­χνως θα έχει συνε­χείς αναρ­τή­σεις σχε­τι­κά με τον κορο­ναϊό, από ασφα­λείς μόνο πηγές και επί­ση­μες ενη­με­ρώ­σεις όσον αφο­ρά την εξέ­λι­ξη της παν­δη­μί­ας. Με αίσθη­μα ευθύ­νης σε όλους εσάς που μας εμπι­στεύ­ε­στε και όσους δια­βά­σε­τε κάποιο σχε­τι­κό θέμα μας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο