Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γουατεμάλα: Διακόπηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων — Συνεχίζει να μεγαλώνει η μακάβρια λίστα (ΦΩΤΟ)

Οι έρευ­νες για τον εντο­πι­σμό επι­ζώ­ντων γύρω από το ηφαί­στειο Φου­έ­γκο της Γουα­τε­μά­λας δια­κό­πη­καν για άλλη μια φορά σήμε­ρα, για λόγους ασφα­λεί­ας, τρεις ημέ­ρες μετά την κατα­στρο­φι­κή έκρη­ξη που στοί­χι­σε τη ζωή σε του­λά­χι­στον 99 ανθρώ­πους, ενώ ο χρό­νος εξα­ντλεί­ται για να βρε­θούν επι­ζώ­ντες από τους 200 που αγνοούνται.

GUATEMALA2

Οι δια­σώ­στες εργά­ζο­νται με φρε­νή­ρεις ρυθ­μούς για να εντο­πί­σουν επι­ζώ­ντες και θύμα­τα στο σελη­νια­κό τοπίο που δημιούρ­γη­σαν η λάβα και η ηφαι­στεια­κή τέφρα. Ωστό­σο ο εκπρό­σω­πος της εθνι­κής υπη­ρε­σί­ας δια­χεί­ρι­σης κατα­στρο­φών Conred, Ντα­βίντ δε Λεόν, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι στα­μα­τούν προ­σω­ρι­νά οι έρευ­νες και συνέ­στη­σε στους κατοί­κους να απο­φύ­γουν την περιο­χή που παρα­μέ­νει εξαι­ρε­τι­κά επικίνδυνη. GUATEMALA3

“Οι και­ρι­κές συν­θή­κες και τα ακό­μη πυρα­κτω­μέ­να υπο­λείμ­μα­τα στις πλη­γεί­σες περιο­χές” θέτουν σε κίν­δυ­νο τη σωμα­τι­κή ακε­ραιό­τη­τα των δια­σω­στών, εξή­γη­σε. “Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι μπο­ρεί να σημειω­θούν εκρή­ξεις στη ζώνη αυτή και η βρο­χή μπο­ρεί να προ­κα­λέ­σει κατο­λι­σθή­σεις λάσπης και τέφρας”, πρό­σθε­σε. Οι έρευ­νες μπο­ρεί να ξαναρ­χί­σουν εφό­σον βελ­τιω­θούν οι συν­θή­κες επί του πεδίου.

GUATEMALA7

Σύμ­φω­να με τον τελευ­ταίο απο­λο­γι­σμό των αρχών, από την έκρη­ξη του ηφαι­στεί­ου έχα­σαν τη ζωή τους 99 άνθρω­ποι, άλλοι 58 τραυ­μα­τί­στη­καν και 197 αγνο­ού­νται στην κοι­νό­τη­τα Εσκουί­ντλα και τα περί­χω­ρά της. Μέχρι τώρα έχουν ανα­γνω­ρι­στεί μόνο 28 από τα θύματα.

Firefighters and police are forced to evacuate a search and rescue effort as the Volcan de Fuego, or "Volcano of Fire," continues to spill out smoke and ash in Escuintla, Guatemala, Monday, June 4, 2018. A fiery volcanic eruption in south-central Guatemala sent lava flowing into rural communities killing dozens. (AP Photo/Oliver de Ros)

GUATEMALA11 GUATEMALA12 GUATEMALA13 GUATEMALA14 GUATEMALA15 GUATEMALA16 GUATEMALA17 GUATEMALA18 GUATEMALA19 GUATEMALA40 GUATEMALA70 GUATEMALLA10 GUATEMALLA41 GUATEMALLA44 GUATEMALLA46 ifaisteio1 ifaisteio2 ifaisteio3 ifaisteio4 ifaisteio5 ifaisteio20

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο