Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γρίπη: Δεκαεπτά νεκροί την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα

Με αμεί­ω­το ρυθ­μό συνέ­χι­σε η γρί­πη να προ­κα­λεί επι­πλο­κές και θανά­τους και αυτή την εβδο­μά­δα, κατά την οποία κατα­γρά­φη­καν 17 νέοι θάνα­τοι ανε­βά­ζο­ντας τον συνο­λι­κό αριθ­μό των θυμά­των της επο­χι­κής γρί­πης στους 91.

Σύμ­φω­να με το νέο ενη­με­ρω­τι­κό δελ­τίο του ΚΕΕΛΠΝΟ το 97% όσων έχα­σαν τη ζωή τους είχαν προ­σβλη­θεί από γρί­πη τύπου Α και κυρί­ως από το στέ­λε­χος Η1Ν1.

Το Κέντρο εξη­γεί ότι η δρα­στη­ριό­τη­τα της γρί­πης παρα­μέ­νει σε υψη­λά επί­πε­δα και επα­νέρ­χε­ται στη σημα­σία του αντι­γρι­πι­κού εμβο­λια­σμού ως τον καλύ­τε­ρο τρό­πο προ­φύ­λα­ξης από τη γρί­πη. Ωστό­σο, πάρα το γεγο­νός ότι οι θάνα­τοι δεν έδει­ξαν να μειώ­νο­νται, όπως ενη­με­ρώ­νει το ΚΕΕΛΠΝΟ, την εβδο­μά­δα από 18 έως 24 Φεβρουα­ρί­ου, τα περι­στα­τι­κά που εμφά­νι­σαν γρι­πώ­δη συν­δρο­μή ήταν μειω­μέ­να συγκρι­τι­κά με την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα από 10/2 έως 17/02.

Σύμ­φω­να με τα ίδια στοι­χεία, την τελευ­ταία εβδο­μά­δα ελέγ­χθη­καν 287 κλι­νι­κά δείγ­μα­τα από όλη τη χώρα. Από αυτά, τα 103 ήταν θετι­κά στους ιούς της γρί­πης. Το 97,1% των δειγ­μά­των βρέ­θη­καν θετι­κά στον ιό τύπου Α της γρί­πης και το 2,9% στον τύπου Β.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο