Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ: Για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Η εν ψυχρώ δολο­φο­νία του 15χρονου Αλέ­ξη Γρη­γο­ρό­που­λου από τον ειδι­κό φρου­ρό, Επ. Κορ­κο­νέα, στις 6 Δεκεμ­βρί­ου 2008, απο­δει­κνύ­ει ότι δια­χρο­νι­κά η επί­θε­ση στη ζωή και τα δικαιώ­μα­τα του λαού και της νεο­λαί­ας είναι άρρη­κτα συν­δε­δε­μέ­νη με την κρα­τι­κή βία και κατα­στο­λή, την αστυ­νο­μι­κή αυθαι­ρε­σία.

Η απα­ρά­δε­κτη δικα­στι­κή από­φα­ση που οδή­γη­σε στην απο­φυ­λά­κι­ση του δολο­φό­νου του Αλέ­ξη Γρη­γο­ρό­που­λου, Επ. Κορ­κο­νέα, ο οποί­ος είχε κατα­δι­κα­στεί πρω­τό­δι­κα σε ισό­βια κάθειρ­ξη, και την αθώ­ω­ση του άλλου κατη­γο­ρου­μέ­νου, Β. Σαρα­λιώ­τη, με την προ­κλη­τι­κή ανα­γνώ­ρι­ση “ελα­φρυ­ντι­κών”, προ­κα­λεί δικαιο­λο­γη­μέ­να το αίσθη­μα δικαί­ου του λαού και της νεο­λαί­ας, έστρω­σε κι άλλο το έδα­φος για έντα­ση της κατα­στο­λής και της ασυδοσίας.

12 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, προστίθενται συνεχώς νέοι κρίκοι στην αλυσίδα των μέτρων κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής, που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις, για να θωρακιστεί αποτελεσματικά το εκμεταλλευτικό σύστημα, να επιβληθεί “σιγή νεκροταφείου”, υποταγή στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Βαρ­βα­ρό­τη­τα που εκφρά­ζε­ται στις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για τα καθη­με­ρι­νά ρεκόρ σε κρού­σμα­τα και θανά­τους, την κατάρ­ρευ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας, τις τρα­γι­κές ελλεί­ψεις σε ΜΕΘ, ιατρι­κό και νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό, τη μετα­τρο­πή των χώρων δου­λειάς και των μέσων μαζι­κής μετα­φο­ράς σε εστί­ες υπερμετάδοσης.
Αλλά εκφρά­ζε­ται και με την αξιο­ποί­η­ση της παν­δη­μί­ας από την κυβέρ­νη­ση ως ευκαι­ρία για να επι­τα­χύ­νει το αντι­λαϊ­κό της έργο, να περά­σει τις ανα­τρο­πές του αιώ­να, με την κατάρ­γη­ση και με νόμο του 8ωρου, τη νομι­μο­ποί­η­ση της υπο­χρε­ω­τι­κής 10ωρης εργα­σί­ας, τη θεσμο­θέ­τη­ση μισθών 200 ευρώ, την ενί­σχυ­ση της καταστολής.

Οι απο­τρό­παιες εικό­νες με τις δυνά­μεις της αστυ­νο­μί­ας να δολο­φο­νούν εν ψυχρώ στις ΗΠΑ, να κατα­στέλ­λουν λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις σε Γαλ­λία, Πολω­νία και αλλού, η ενί­σχυ­ση του νομι­κού κατα­σταλ­τι­κού οπλο­στα­σί­ου, επι­βε­βαιώ­νουν ότι η έντα­ση της κατα­στο­λής δεν είναι «ελλη­νι­κό φαι­νό­με­νο», ούτε μόνο «εμμο­νή» κάποιων υπουρ­γών. Απο­τε­λεί κοι­νή συνι­στα­μέ­νη της δικτα­το­ρί­ας του πλού­του σε όλες τις χώρες, τόσο από φιλε­λεύ­θε­ρες όσο και από σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κές κυβερ­νή­σεις, προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πι­στεί η διο­γκού­με­νη λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια. Συνι­στά επί­ση­μη στρα­τη­γι­κή της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, καθώς με τη βού­λα της απα­γο­ρεύ­ο­νται το δικαί­ω­μα σε απερ­γί­ες, δια­δη­λώ­σεις, τη συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση, ακό­μα και το να φωτο­γρα­φί­ζεις αυθαι­ρε­σί­ες από δυνά­μεις κατα­στο­λής, όπως στη Γαλλία.

Ο κόσμος τους είναι η καταστολή στο σώμα και την ψυχή! Ο δικός μας, η δίψα για ζωή και ανατροπή!

Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε την οργανωμένη μας πάλη για ζωή με δικαιώματα!
Η φωνή μας δεν πρόκειται να φιμωθεί!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο