Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΚΕ του ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου

Σε ανα­κοί­νω­σή του, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη συνε­δρί­α­ση του νέου υπουρ­γι­κού συμ­βου­λί­ου, ανα­φέ­ρει:

«Το νέο ‑πιο τεχνο­κρα­τι­κό- μοντέ­λο δια­κυ­βέρ­νη­σης, που εξαγ­γέλ­λει ο κ. Μητσο­τά­κης, δεν συνι­στά καμία ουσια­στι­κή αλλα­γή πολι­τι­κής, αλλά προ­ω­θεί την επι­τά­χυν­ση και τον πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κό έλεγ­χο στο αντι­λαϊ­κό έργο που παρα­δί­δει η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ.

Ακό­μη και οι πρώ­τες παρεμ­βά­σεις (μετα­να­στευ­τι­κή πολι­τι­κή, άσυ­λο κ.λπ.) σημα­το­δο­τούν την αντι­στοί­χι­ση του μοντέ­λου δια­κυ­βέρ­νη­σης, για να υπη­ρε­τη­θεί αυτή ακρι­βώς η πολι­τι­κή. Σε αυτήν την κατεύ­θυν­ση κινεί­ται και η υπα­γω­γή της Γενι­κής Γραμ­μα­τεί­ας Ενη­μέ­ρω­σης στον πρω­θυ­πουρ­γό, προ­κει­μέ­νου η ΕΡΤ και τα άλλα κρα­τι­κά ΜΜΕ να συνε­χί­σουν πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κά να απο­τε­λούν φερέ­φω­νο της εκά­στο­τε κυβέρνησης.

Φυσι­κά, απ’ την πρώ­τη “πανη­γυ­ρι­κή” συνε­δρί­α­ση του υπουρ­γι­κού συμ­βου­λί­ου δεν θα μπο­ρού­σε να λεί­ψει η ανα­φο­ρά στη στρα­τη­γι­κή συμ­μα­χία Ελλά­δας — ΗΠΑ, αν και στον τομέα αυτό, όπως και σε άλλους, η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανε­βά­σει πολύ ψηλά τον πήχη».

ΣΧΕΤΙΚΑ

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο