Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γυάρος: Ρίγη συγκίνησης στην εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Ρίγη συγκί­νη­σης προ­κά­λε­σε η χθε­σι­νή εκδή­λω­ση της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ στη Γυάρο.

«Ήρθα­με σε αυτό το θανα­το­νή­σι για να τιμή­σου­με και να συνο­μι­λή­σου­με με τους μάρ­τυ­ρες και ήρω­ες του αγώ­να. Για να τους πού­με, ότι δεν τους ξεχνά­με. Δεν ξεχνά­με τι έγι­νε πάνω στη Γιού­ρα. Ότι είμα­στε περή­φα­νοι για την ανε­κτί­μη­τη προ­σφο­ρά τους, τον ηρω­ι­σμό τους, την ακλό­νη­τη πίστη τους στο ΚΚΕ και τους σκο­πούς του, για τη θυσία τους. Ότι η θυσία τους δεν πήγε χαμέ­νη. Ζουν και θα ζουν πάντα στις καρ­διές μας» τόνι­σε μετα­ξύ άλλων στην ομι­λία του ο Δημή­τρης Γόντι­κας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Τα μέλη της ΚΝΕ στε­κό­μα­στε με βαθιά συγκί­νη­ση, με σεμνό­τη­τα και από­λυ­το σεβα­σμό» σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων στο σύντο­μο χαι­ρε­τι­σμό του ο Ιάσω­νας Φανός, μέλος του Γρα­φεί­ου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ακο­λού­θη­σε κατά­θε­ση στε­φά­νων στο Μνημείο.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ στε­φά­νι κατέ­θε­σε ο Νίκος Σοφια­νός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Νίκος Αμπα­τιέ­λος, Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ.

Στε­φά­νι κατέ­θε­σαν οι οργα­νώ­σεις Βορειο­δυ­τι­κής της ΚΝΕ και Ιων­νι­δεί­ου που βγή­καν πρώ­τες στην άμιλ­λα στρα­το­λο­γί­ας εν όψει του 47ου Φεστιβάλ.

Ακο­λού­θη­σε ενός λεπτού σιγή και σύντο­μο μου­σι­κό αφιέ­ρω­μα με τρα­γού­δια του Μίκη Θεο­δω­ρά­κη και άλλα επα­να­στα­τι­κά τρα­γού­δια. Στο αφιέ­ρω­μα συνέ­βα­λαν οι: Εζε­κε­λιαν Ανα­ΐτ (φωνή), Ζήκος Βασί­λης (φωνή), Κωτσκαης Νίκος (φωνή), Πέτρος Γκιώ­νης (φωνή), Στάη Μαρία (φωνή), Δημη­τρό­που­λου Μαρια­λέ­να (φλά­ου­το), Δια­μα­ντο­πού­λου Κων­στα­ντί­να (κιθά­ρα), Βισβαρ­δη Αγγε­λι­κή (βιο­λί).

ekdhlwsh gyaros 19

ekdhlwsh gyaros 3

Στη συνέ­χεια πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ξενά­γη­ση στους όρμους από τον Δ. Γόντι­κα, που απο­τέ­λε­σε ένα συγκλο­νι­στι­κό μάθη­μα ιστορίας.

902.gr

vivlio mpelogiannis

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο