Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Βρούτσης για τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή: «Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους και απειλούσε ότι θα με ξηλώσει»

Το πρό­σω­πο του γνω­στού τηλε­πα­ρου­σια­στή κυριαρ­χεί στην επι­και­ρό­τη­τα και την πολι­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση με νέα «επει­σό­δια» που δημιουρ­γούν ερω­τή­μα­τα και έκπλη­ξη να προ­στί­θε­νται καθημερινά.

Μετα­ξύ άλλων του κατα­λο­γί­ζε­ται προ­σπά­θεια εξα­πά­τη­σης του δημο­σί­ου, χρή­ση πλα­στής ταυ­τό­τη­τας δημο­σιο­γρά­φου της ΕΣΗΕΑ, πολυ­πλη­θή φρου­ρά με μηχα­νές και θωρα­κι­σμέ­να αυτο­κί­νη­τα κλπ. Υπάρ­χει και το παλαιό­τε­ρο περι­στα­τι­κό με την έντα­ξή του στη λίστα Πέτσα με χορή­γη­ση χιλιά­δων ευρώ για δύο ανε­νερ­γές ιστοσελίδες.

Σημε­ρι­νό δε δημο­σί­ευ­μα της εφη­με­ρί­δας Documento περιέ­χει σοβα­ρό­τα­τες καταγ­γε­λί­ες για αχα­νές δίκτυο εταιρειών.

Σε συνέ­ντευ­ξή του στο Documento ο πρώ­ην υπουρ­γός Εργα­σί­ας, Γιάν­νης Βρού­τσης, επι­βε­βαιώ­νει (χωρίς να τον κατο­νο­μά­ζει) την προ­σπά­θεια του γνω­στού παρου­σια­στή να απο­σπά­σει πολ­λά χρή­μα­τα από το πρό­γραμ­μα «ΣΥΝ-Εργα­σία». 

Όπως αρκε­τά μέσα ενη­μέ­ρω­σης έγρα­ψαν τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες, ο γνω­στός τηλε­πα­ρου­σια­στής φέρε­ται να επι­χεί­ρη­σε να εισπρά­ξει μεγά­λο ποσό χρη­μά­των από το πρό­γραμ­μα που συστή­θη­κε λόγω παν­δη­μί­ας δηλώ­νο­ντας πλα­σμα­τι­κούς υψη­λούς μισθούς (δηλώ­νο­ντας εικο­νι­κά πως έπαιρ­νε μηνιαίο μισθό 60 έως και 80.000 ευρώ), ενώ ανά­λο­γο κόλ­πο φέρε­ται να επι­χεί­ρη­σε να κάνει και για ένα ακό­μη πρόσωπο.

Ο Γιάν­νης Βρού­τσης, στη συνέ­ντευ­ξή του στο Documento, το επι­βε­βαιώ­νει επι­ση­μαί­νο­ντας ότι η κομπί­να έγι­νε αντι­λη­πτή από τις υπη­ρε­σί­ες και από τον ίδιο τον εξαι­τί­ας ενός λάθους του λογι­στή του γνω­στού τηλε­πα­ρου­σια­στή και για τον λόγο αυτό άλλα­ξε η νομο­θε­σία ώστε να στα­μα­τή­σουν τέτοιες απόπειρες.

Στην ίδια συνέ­ντευ­ξη ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος της Ν.Δ. τώρα, αντι­κα­τα­στά­θη­κε από υπουρ­γός Εργα­σί­ας στον τελευ­ταίο ανα­σχη­μα­τι­σμό, προ­χω­ρά ένα βήμα παρα­πέ­ρα και κάνει λόγο για απει­λές από τον γνω­στό τηλεπαρουσιαστή.

Ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στι­κά «το πρό­σω­πο που του μπλό­κα­ρα τα λεφτά με είχε κρε­μά­σει στα μαντα­λά­κια. Έλε­γε δημό­σια ότι θα φύγω από υπουρ­γός». «Είμαι έξω φρε­νών με αυτόν τον τύπο. Ήρθε στο υπουρ­γείο και κλο­τσού­σε πόρ­τες. Ήρθε με μπρά­βους. Απει­λού­σε γενι­κούς γραμ­μα­τείς. Υπάλ­λη­λοι έρχο­νταν κλαί­γο­ντας για­τί τους έλε­γε ότι θα τον προ­σκυ­νή­σου­με. Μιλά­με για παρακμή».

Τέλος, ο πρώ­ην υπουρ­γός επι­ση­μαί­νει ότι η υπό­θε­ση του προ­κά­λε­σε πολι­τι­κό κόστος και σε ερώ­τη­ση αν η σύγκρου­ση με τον τηλε­πα­ρου­σια­στή συνέ­βα­λε στην απο­μά­κρυν­σή του από την κυβέρ­νη­ση ο  Γ. Βρού­τσης δήλω­σε στο Documento πως δεν το πιστεύ­ει και «ούτε καν μπο­ρεί να το σκεφτεί». 

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο