Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Γκιόκας: «Ρίχνει νερό στο μύλο» του Ερντογάν η Χρυσή Αυγή — Επικίνδυνη η στάση της (VIDEO)

Πέρα από απα­ρά­δε­κτη, η στά­ση των βου­λευ­τών της Χρυ­σής Αυγής ειδι­κά αυτή την περί­ο­δο με την αύξη­ση της τουρ­κι­κής προ­κλη­τι­κό­τη­τας και του τουρ­κι­κού εθνι­κι­σμού είναι πολύ επι­κίν­δυ­νη, καθώς «ρίχνει νερό στο μύλο» του Ερντο­γάν, τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιάν­νης Γκιό­κας, μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής για την επι­βο­λή κυρώ­σε­ων σε βάρος τεσ­σά­ρων βου­λευ­τών της Χρυ­σής Αυγής, με βάση τη εισή­γη­ση της Ειδι­κής Μόνι­μης Επι­τρο­πής Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Δεοντολογίας.

Ο Γ. Γκιό­κας τόνι­σε ότι οι δύο βασι­κοί άξο­νες της πολι­τι­κής του Ταγίπ Ερντο­γάν είναι να εμφα­νι­σθεί σαν προ­στά­της των μου­σουλ­μα­νι­κών πλη­θυ­σμών, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Θρά­κης και να θέσει σε αμφι­σβή­τη­ση διε­θνείς συν­θή­κες, όπως αυτή της Λοζά­νης. Πρό­σθε­σε ότι η στά­ση των βου­λευ­τών της Χρυ­σής Αυγής «ρίχνει νερό στο μύλο» του Ερντο­γάν, όταν χαρα­κτη­ρί­ζει Έλλη­να βου­λευ­τή, προ­ερ­χό­με­νο από τη μειο­νό­τη­τα, Τούρ­κο πρά­κτο­ρα και στην ουσία βοη­θά να χαρα­κτη­ρι­σθεί η μου­σουλ­μα­νι­κή μειο­νό­τη­τα ως τουρ­κι­κή μειο­νό­τη­τα. Επι­πλέ­ον, όπως είπε, όταν ανα­φέ­ρουν πως «θα πάρου­με και την υπό­λοι­πη Θρά­κη», τότε «ρίχνουν νερό στο μύλο» όλων όσων ορέ­γο­νται αλλα­γή συνό­ρων και ανα­θε­ώ­ρη­ση των διε­θνών συνθηκών.

Ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ υπο­γράμ­μι­σε ότι η στά­ση της Χρυ­σής Αυγής δεν ξεπλέ­νε­ται, ούτε μπο­ρούν να μπουν σε λογι­κές συμ­ψη­φι­σμού, όπως ανέ­φε­ρε ο εκπρό­σω­πος της ΝΔ, που πρό­τει­νε να κάνου­με όλοι την αυτο­κρι­τι­κή μας και να αθω­ω­θεί η Χρυ­σή Αυγή μέσα από το τσου­βά­λια­σμα. Τόνι­σε ότι οι μεγά­λες κατα­στρο­φές, όπως στην Κύπρο, έχουν γίνει με το μαν­δύα του υπερ­πα­τριω­τι­σμού και υπο­γράμ­μι­σε ότι είναι πρό­κλη­ση να μιλά­νε για πατρί­δα και πατριω­τι­σμό οι από­γο­νοι των δοσί­λο­γων και των συνερ­γα­τών των ναζί. Κάλε­σε το λαό να απο­μο­νώ­σει τη ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή τώρα.

Πηγή: 902.gr

Μομ­φή για τους Χρυ­σαυ­γί­τες – Περι­κο­πή του 25% της βου­λευ­τι­κής απο­ζη­μί­ω­σης των Ν. Μιχα­λο­λιά­κου, Ηλ. Κασι­διά­ρη, Π. Ηλιό­που­λου για αντι­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή συμπεριφορά

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο