Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Δελής (ΚΚΕ): Εξεταστική για παρακολούθηση Ανδρουλάκη, δημοσιογράφων και ΚΕ του ΚΚΕ (AUDIO)

Έχου­με ζητή­σει εξε­τα­στι­κή επι­τρο­πή για την παρα­κο­λού­θη­ση του Νίκου Ανδρου­λά­κη, δημο­σιο­γρά­φων και του τηλε­φω­νι­κού κέντρου της ΚΕ του ΚΚΕ τόνι­σε ο Γιάν­νης Δελής βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος μιλώ­ντας το πρωί στο ραδιό­φω­νο «Αθή­να 9.84». Πρό­σθε­σε ότι αυτές είναι συγκε­κρι­μέ­νες υπο­θέ­σεις σε αντί­θε­ση με την πρό­τα­ση της ΝΔ που έχει ένα αόρι­στο περιεχόμενο. 

Πρέ­πει να καταρ­γη­θεί όλο το σκο­τει­νό θεσμι­κό πλαί­σιο που επι­τρέ­πει τις παρα­κο­λου­θή­σεις, υπο­γράμ­μι­σε ο Γιάν­νης Δελής σημειώ­νο­ντας ότι μόνο το ΚΚΕ δεν το έχει ψηφί­σει, ενώ τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα το ψήφι­σαν και για αυτό δεν μιλά­νε για αυτό. Υπεν­θύ­μι­σε πως επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ και με την ψήφο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άλλα­ξε το άρθρο στον Ποι­νι­κό Κώδι­κα και μετέ­τρε­ψε σε πλημ­μέ­λη­μα από κακούρ­γη­μα την υπο­κλο­πή επικοινωνιών.

Ανέ­φε­ρε ακό­μα πως το 2020 γίνο­νταν 38 άρσεις απορ­ρή­του την ημέ­ρα και τα τελευ­ταία χρό­νια έγι­ναν πάνω από 100.000 «επι­συν­δέ­σεις» και αν προ­στε­θούν και οι επα­φές των τηλε­φώ­νων αυτών τότε πρό­κει­ται για εκα­τομ­μύ­ρια τηλε­φω­νι­κών παρακολουθήσεων.

Το συμπέ­ρα­σμα που βγαί­νει, τόνι­σε ο Γιάν­νης Δελής, είναι πως ένα σκο­τει­νό θεσμι­κό πλαί­σιο από νόμου, οδη­γί­ες της ΕΕ και δια­κρα­τι­κές συμ­φω­νί­ες επι­τρέ­πουν στις κυβερ­νή­σεις να κάνουν μαζι­κές παρα­κο­λου­θή­σεις. Πρό­σθε­σε πως το θεσμι­κό πλαί­σιο μένει εκτός της αντι­πα­ρά­θε­σης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διό­τι το ψήφισαν.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο