Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Δελής: Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος της αστυνομικής εισβολής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (VIDEO)

«Δεν είναι τυχαί­ος ο χρό­νος» που εκδη­λώ­θη­καν τα γεγο­νό­τα στο Οικο­νο­μι­κό Πανε­πι­στή­μιο, τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Γιάν­νης Δελής, επι­ση­μαί­νο­ντας πως όλα αυτά συμ­βαί­νουν σε περί­ο­δο που υπάρ­χουν «παρή­γο­ρα σημά­δια ανα­ζω­ο­γό­νη­σης του φοι­τη­τι­κού και του λαϊ­κού κινήματος».

Η καταγ­γε­λία της παρα­βί­α­σης του πανε­πι­στη­μια­κού ασύ­λου από το βου­λευ­τή του ΚΚΕ έγι­νε στην Επι­τρο­πή Μορ­φω­τι­κών Υπο­θέ­σε­ων της Βου­λής, όπου παρου­σιά­στη­κε η έκθε­ση της Αρχής Δια­σφά­λι­σης και Πιστο­ποί­η­σης της Ποιό­τη­τας στην Ανώ­τα­τη Εκπαίδευση.

Με αφορ­μή την εισβο­λή της αστυ­νο­μί­ας στο Οικο­νο­μι­κό Πανε­πι­στή­μιο, στην Επι­τρο­πή της Βου­λής επι­κρά­τη­σε έντα­ση ανά­με­σα στην υπουρ­γό Παι­δεί­ας Ν. Κερα­μέ­ως και βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Ν. Φίλης που διε­τέ­λε­σε υπουρ­γός Παι­δεί­ας της προη­γού­με­νης κυβέρνησης.

Η «κοκο­ρο­μα­χία» αυτή προ­κά­λε­σε την αντί­δρα­ση του Γ. Δελή, ο οποί­ος χαρα­κτή­ρι­σε «απύθ­με­νο πολι­τι­κό θρά­σος» την προ­σπά­θεια των βου­λευ­τών του ΣΥΡΙΖΑ να εμφα­νι­στούν ως «υπε­ρα­σπι­στές» του φοι­τη­τι­κού κινή­μα­τος, όταν και η δική τους κυβέρ­νη­ση χρη­σι­μο­ποί­η­σε χημι­κά και άγρια κατα­στο­λή κατά παρό­μοιων κινη­το­ποι­ή­σε­ων. Υπεν­θύ­μι­σε, δε, ότι το πόρι­σμα της Επι­τρο­πής Παρα­σκευό­που­λου ενέ­τασ­σε τις κινη­το­ποι­ή­σεις στις παρα­βα­τι­κές συμπε­ρι­φο­ρές μέσα στα πανεπιστήμια.

Πρό­σθε­σε ότι η «αντι­πα­ρά­θε­ση» ανά­με­σα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφο­ρού­σε τη μόνι­μη, τη χρό­νια υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση των πανεπιστημίων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο