Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Λαμπρούλης: Εργαλείο για τα κέρδη των ομίλων σε Τουρισμό και Μεταφορές το «πράσινο πιστοποιητικό» 

Πυξί­δα του πιστο­ποι­η­τι­κού Covid είναι η δια­σφά­λι­ση των ανα­γκών για κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων στον Του­ρι­σμό και τις Μετα­φο­ρές, τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιώρ­γος Λαμπρού­λης, μιλώ­ντας στην αρμό­δια Επι­τρο­πή επί της Πρά­ξης Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου για το «Ψηφια­κό Πιστο­ποι­η­τι­κού COVID-19».

Το ΚΚΕ κατα­ψη­φί­ζει την Πρά­ξη Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου„ όπως έκα­νε και στην Ευρω­βου­λή, και ο Γιώρ­γος Λαμπρού­λης σημεί­ω­σε πως το πιστο­ποι­η­τι­κό αξιο­ποιεί­ται και σαν πρό­σχη­μα για να μη θωρα­κι­στεί το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, για τη μη τήρη­ση των μέτρων προ­στα­σί­ας στους χώρους δου­λειάς και για τη χαλά­ρω­ση των μέτρων στα σύνο­ρα. Πρό­σθε­σε ότι όλα αυτά έρχο­νται σε μια περί­ο­δο που η επι­στή­μη δεν έχει απα­ντή­σει αν ο εμβο­λια­σμός εμπο­δί­ζει τη μετά­δο­ση του κορονοϊού.

«Ο αρμό­διος επί­τρο­πος της ΕΕ απο­κά­λυ­ψε κυνι­κά ότι δεν είναι μέτρο προ­στα­σί­ας κατά του κορο­νοϊ­ού ενώ μίλη­σε και για επι­πλέ­ον κιν­δύ­νους που υπάρ­χουν αν ταξι­δεύ­ουν οι πολί­τες ελεύ­θε­ρα. Σε καμία περί­πτω­ση το πιστο­ποι­η­τι­κό δεν δια­σφα­λί­ζει τους υπαρ­κτούς κιν­δύ­νους για ανα­ζω­πύ­ρω­ση της κρί­σης», είπε ο κ. Λαμπρού­λης και συμπλή­ρω­σε: «Πυξί­δα του ψηφια­κού πιστο­ποι­η­τι­κού είναι η δια­σφά­λι­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων που θησαυ­ρί­ζουν στις πλά­τες του λαού. Η μη τήρη­ση των υγειο­νο­μι­κών μέτρων και η χαλά­ρω­σή τους στα σύνο­ρα, ήταν πάγιο αίτη­μα των του­ρι­στι­κών επι­χει­ρή­σε­ων», υπογράμμισε.

Έκα­νε εκτε­νή ανα­φο­ρά στο «νέο ΕΣΥ» που ετοι­μά­ζει η κυβέρ­νη­ση, λέγο­ντας ότι θα έχουν νέες δυνα­τό­τη­τες οι επι­χει­ρη­μα­τί­ες στην Υγεία να θησαυ­ρί­σουν στις πλά­τες του λαού στο έδα­φος των ελλεί­ψε­ων του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας για τις οποί­ες υπάρ­χουν δια­χρο­νι­κές κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες. Πρό­σθε­σε ότι θα επι­δει­νω­θούν οι όροι πρό­λη­ψης, περί­θαλ­ψης και απο­κα­τά­στα­σης της υγεί­ας του λαού και πως προ­βάλ­λε­ται σαν λύση η αιτία που δημιουρ­γεί και διο­γκώ­νει τα προ­βλή­μα­τα στην Υγεία.

Επί­σης, για το πιστο­ποι­η­τι­κό Covid ανέ­φε­ρε ότι μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει έναν ισχυ­ρό μηχα­νι­σμό ηλε­κτρο­νι­κού φακε­λώ­μα­τος με αξιο­ποί­η­ση ιατρι­κών και άλλων δεδο­μέ­νων από τα κρά­τη και τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο