Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Μαρίνος: Τα θανατηφόρα ατυχήματα στη ΛΑΡΚΟ δείχνουν ότι έχουν ξεπεραστεί κάθε είδους όρια και κόκκινες γραμμές

Σε δήλω­σή του για το δυστύ­χη­μα στη ΛΑΡΚΟ, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής Εύβοιας, Γιώρ­γος Μαρί­νος, ο οποί­ος βρέ­θη­κε στο εργο­στά­σιο, ανέ­φε­ρε: «Η κατά­στα­ση είχε προει­δο­ποι­ή­σει και­ρό πριν. Τα ατυ­χή­μα­τα, ακό­μη και το θανα­τη­φό­ρο που έγι­νε τον Ιού­λιο, έδει­χναν ότι έχουν ξεπε­ρα­στεί κάθε είδους όρια και κόκ­κι­νες γραμ­μές. Και απ’ αυτήν την άπο­ψη γνώ­ρι­ζε και αυτή η κυβέρ­νη­ση, όπως γνώ­ρι­ζε και η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κατά­στα­ση στο εργο­στά­σιο στη Λάρυ­μνα δεν πάει άλλο».

«Επει­δή έκα­νε δήλω­ση ο κ. Χατζη­δά­κης και είπε ότι θα διε­ρευ­νη­θούν οι αιτί­ες του θανα­τη­φό­ρου ατυ­χή­μα­τος και θα απο­δο­θούν ευθύ­νες, θέλου­με να πού­με ότι αυτή η δήλω­ση είναι απα­ρά­δε­κτη, υπο­κρι­τι­κή και επι­κίν­δυ­νη, για­τί και αυτή η κυβέρ­νη­ση γνω­ρί­ζει καλά ότι τα απο­τε­λέ­σμα­τα της απα­ξί­ω­σης του εργο­στα­σί­ου, για πολ­λά χρό­νια, είναι δρα­μα­τι­κά και με τρα­γι­κές συνέ­πειες. Οι εργά­τες ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι η πολι­τι­κή της εντα­τι­κο­ποί­η­σης της δου­λειάς, της υπε­ρεκ­με­τάλ­λευ­σης, της κατα­στρα­τή­γη­σης των εργα­σια­κών δικαιω­μά­των, σε συν­δυα­σμό με την έλλει­ψη μέτρων προ­στα­σί­ας της υγεί­ας, της ζωής και της ασφά­λειας των εργα­ζο­μέ­νων, οδη­γεί σε τέτοια θανα­τη­φό­ρα ατυ­χή­μα­τα», πρόσθεσε.

Ερω­τη­θείς εάν είναι το δεύ­τε­ρο ατύ­χη­μα, ο κ. Μαρί­νος απά­ντη­σε: «Είχα­με στις 11 Ιού­λη θανα­τη­φό­ρο ατύ­χη­μα, είχα­με πριν λίγες ημέ­ρες μεγά­λο πρό­βλη­μα, έσπα­σε το συρ­μα­τό­σχοι­νο και άδεια­σε ο κάδος με το μετάλ­λευ­μα, μπο­ρού­σες να είχες νεκρούς και πάνω από έναν. Και σήμε­ρα υπήρ­χε κίν­δυ­νος το δυστύ­χη­μα να είναι μεγα­λύ­τε­ρης έκτα­σης. Δεν υπάρ­χει λοι­πόν καμία δικαιο­λο­γία από καμία κυβέρνηση».

«Η πολι­τι­κή που οδή­γη­σε στην απα­ξί­ω­ση, με στό­χο να κλεί­σει ή να ιδιω­τι­κο­ποι­η­θεί η ΛΑΡΚΟ, μια επι­χεί­ρη­ση στρα­τη­γι­κής σημα­σί­ας, παρα­γω­γής νικε­λί­ου, οδη­γεί στη σημε­ρι­νή κατά­στα­ση. Γι’ αυτό θέλου­με να πού­με ότι το ΚΚΕ, επει­δή έχει ξανα­βρε­θεί πολ­λές φορές σε τέτοια μέρα που θρη­νεί όλη η περιο­χή, στη­ρί­ζει τον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ, την απερ­γία που έχουν ανα­κοι­νώ­σει και θα κλι­μα­κώ­σου­με τον αγώ­να μας ώστε να παρ­θούν άμε­σα, τώρα, τα ανα­γκαία μέτρα προ­στα­σί­ας και ασφά­λειας της ζωής των εργα­ζο­μέ­νων, να εξα­σφα­λι­στεί το δικαί­ω­μα στη δου­λειά», κατέ­λη­ξε ο κ. Μαρίνος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο