Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Νταλάρας — Μ. Μητσιάς: Συγχαρητήρια στο ΚΚΕ για την πρωτοβουλία να τιμήσει τον Σταύρο Ξαρχάκο

Τον μεγά­λο μου­σι­κο­συν­θέ­τη Σταύ­ρο Ξαρ­χά­κο τιμά η ΚΕ του ΚΚΕ, με συναυ­λία που διορ­γα­νώ­νει το Σάβ­βα­το 14 Γενά­ρη στις 7.30 μ.μ. στο Στά­διο Ειρή­νης και Φιλί­ας (ΣΕΦ).

Στη μεγά­λη συναυ­λία — αφιέ­ρω­μα θα μιλή­σει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Στη συναυ­λία συμ­με­τέ­χουν οι Δήμη­τρα Γαλά­νη, Μανώ­λης Μητσιάς, Νατάσ­σα Μπο­φί­λιου, Γιώρ­γος Ντα­λά­ρας, Μίλ­τος Πασχα­λί­δης και Ηρώ Σαΐα.

Την ορχή­στρα διευ­θύ­νει ο ίδιος ο συνθέτης.

Ο «Ριζο­σπά­στης» φιλο­ξε­νεί σήμε­ρα δηλώ­σεις των Μανώ­λη Μητσιά, Γιώρ­γου Ντα­λά­ρα, Μίλ­του Πασχα­λί­δη και Ηρώς Σαΐα, που θα συμ­με­τά­σχουν στη συναυ­λία που διορ­γα­νώ­νει προς τιμήν του Στ. Ξαρ­χά­κου το ΚΚΕ στις 14 Γενά­ρη, καθώς και του Κώστα Φέρ­ρη που έχει συνερ­γα­στεί σε μεγά­λες επι­τυ­χί­ες με τον συνθέτη.

Μανώλης ΜΗΤΣΙΑΣ

Συγ­χα­ρη­τή­ρια στο ΚΚΕ που τιμά­ει έναν από τους μεγα­λύ­τε­ρους Ελλη­νες συν­θέ­τες και είναι μεγά­λη τιμή για μένα να παρευ­ρε­θώ σε αυτήν την εκδή­λω­ση. Μπρά­βο και πάλι στο ΚΚΕ που τιμά­ει μεγά­λους δημιουργούς.

Γιώργος ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Μια συναυ­λία αφιέ­ρω­μα με τα μεγά­λα τρα­γού­δια του Σταύ­ρου Ξαρ­χά­κου είναι πάντα δώρο για τους ακρο­α­τές και τιμή για όλους εμάς, τους μου­σι­κούς και τραγουδιστές.

Αξί­ζουν έπαι­νοι στο ΚΚΕ για την πρω­το­βου­λία να τιμή­σει τον Σταύ­ρο Ξαρ­χά­κο, αυτόν τον μεγά­λο δημιουρ­γό που συνέ­δε­σε τα τρα­γού­δια του με την ιστο­ρία της σύγ­χρο­νης Ελλάδας.

Συμ­με­τέ­χω με αγά­πη κι ευγνωμοσύνη!

Ηρώ ΣΑΪΑ

Μου δίνει ιδιαί­τε­ρη χαρά και είναι τιμή για μένα η συμ­με­το­χή μου στη βρα­διά αυτή, όπου η μου­σι­κή του Σταύ­ρου Ξαρ­χά­κου έχει τον πρώ­το λόγο, το λαϊ­κό συναί­σθη­μα κυριαρ­χεί, η χαρά και η συγκί­νη­ση γεμί­ζουν τις καρ­διές μας. Είμαι σίγου­ρη ότι θα είναι μια βρα­διά που θα θυμό­μα­στε για και­ρό, μια ιστο­ρι­κή βρα­διά με έντα­ση και παλ­μό, όπου μετά από κάποια χρό­νια θα λέμε «ήμουν κι εγώ εκεί»! Σάβ­βα­το 14 Ιανουα­ρί­ου στο ΣΕΦ.

Μίλτος ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Χαί­ρο­μαι που το ΚΚΕ τιμά έναν απ’ τους σπου­δαιό­τε­ρους λαϊ­κούς μας συν­θέ­τες, τον Σταύ­ρο Ξαρ­χά­κο. Και συγκι­νού­μαι ιδιαί­τε­ρα που ο ίδιος με τιμά με την πρό­σκλη­σή του να τρα­γου­δή­σω σ’ αυτήν τη βραδιά.

Κώστας ΦΕΡΡΗΣ

Η ανα­γνώ­ρι­ση και από­δο­ση τιμής στον Σταύ­ρο Ξαρ­χά­κο, του οποί­ου το έργο απο­τε­λεί πραγ­μα­τι­κό θησαυ­ρό του σύγ­χρο­νου ελλη­νι­κού Πολι­τι­σμού, απο­τε­λεί βάλ­σα­μο στις ψυχές μας, μπρο­στά στην κατα­στρο­φι­κή και συνει­δη­τή υπο­βάθ­μι­ση του Πολι­τι­σμού που επι­χει­ρούν τα κέντρα εξου­σιών στην Ελλά­δα. Αλί­μο­νο αν επι­κρα­τή­σει στο τέλος του δρό­μου η κατα­στρο­φι­κή μανία των εμπό­ρων της πολι­τι­κής. Εύχο­μαι ολό­ψυ­χα η πρα­κτι­κή αυτή να συνε­χι­στεί και να βρει μιμη­τές, για να πάρο­με κου­ρά­γιο στους αγώ­νες που ξεκινήσαμε.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από τον «Ριζο­σπά­στη».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο