Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Πέρρος — ΠΑΜΕ: Η τρομοκρατία και η προβοκάτσια δεν θα περάσει!

Την ωμή κατα­στο­λή επι­στρά­τευ­σε για ακό­μη μια φορά η κυβέρ­νη­ση, χτυ­πώ­ντας την τερά­στια συγκέ­ντρω­ση στη Ν. Σμύρ­νη.
Αξιο­ποιώ­ντας τη δρά­ση μιας ομά­δας κου­κου­λο­φό­ρων που απο­κό­πη­κε από τον κύριο όγκο της συγκέ­ντρω­σης, η αστυ­νο­μία έπνι­ξε την περιο­χή στα χημι­κά και επι­τέ­θη­κε στους διαδηλωτές.

Απρό­κλη­τη επί­θε­ση δέχτη­καν νωρί­τε­ρα με χει­ρο­βομ­βί­δες κρό­του — λάμ­ψης και δημο­σιο­γρά­φοι, φωτο­γρά­φοι και τεχνι­κοί τηλε­ο­πτι­κών συνερ­γεί­ων από μοτο­συ­κλε­τι­στές της Ομά­δας «Δρά­ση» της Αστυ­νο­μί­ας. Η απρό­κλη­τη επί­θε­ση εκδη­λώ­θη­κε στην συμ­βο­λή των οδών Χρυσ. Σμύρ­νης και Πλα­στή­ρα, προ­φα­νώς για να μην κατα­γρά­ψουν την αστυ­νο­μι­κή αγριότητα.
Παρά την άγρια κατα­στο­λή, η πορεία συνε­χί­ζε­ται, στέλ­νο­ντας το μήνυ­μα ότι η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περάσει.

«Η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περά­σει, των εργα­τών η πάλη θα την σπά­σει», είναι το σύν­θη­μα που δονεί την ατμό­σφαι­ρα στην τερά­στια και μαχη­τι­κή πορεία που πραγ­μα­το­ποιεί­ται στην Νέα Σμύρ­νη από σωμα­τεία και φορείς. Καταγ­γέλ­λουν την κυβέρ­νη­ση για την πολι­τι­κή κατα­στο­λής και την αστυ­νο­μι­κή βία που ασκή­θη­κε πρό­σφα­τα ενά­ντια στους κατοί­κους της Νέας Σμύρ­νης. (Δεί­τε στο κεντρι­κό video στιγ­μιό­τυ­πα από την τερά­στια πορεία των σωμα­τεί­ων και των φορέων).

«Δώστε λεφτά για υγεία και παι­δεία. Όχι στην κατα­στο­λή και την τρο­μο­κρα­τία» ανα­γρά­φει το πανό του Συν­δι­κά­του και της Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων.

Προη­γή­θη­κε πολύ μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση στην κεντρι­κή πλα­τεία της πόλης, όπου μίλη­σαν εκπρό­σω­ποι των οικο­δό­μων, των γυναι­κών και των μαθητών.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο