Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Πρωτούλης: Δόθηκαν 30 χιλ. ευρώ για δασικούς δρόμους στην Αττική και 300 εκατ. για το Αφγανιστάν

Τις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες της σημε­ρι­νής και των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων που άφη­σαν τη χώρα ανο­χύ­ρω­τη απέ­να­ντι στις πυρ­κα­γιές επι­σή­μα­νε ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας στο Πρώ­το Πρό­γραμ­μα της ΕΡΑ το πρωί της Πέμ­πτη 19 Αυγούστου.

Όπως είπε, δεν μπο­ρού­με να μασά­με τα λόγια μας την ώρα που για 9 μέρες και­γό­ταν η Εύβοια και για 4 μέρες καί­γε­ται η Αττι­κή με άπνοια, ανα­φε­ρό­με­νος στο γεγο­νός ότι οι υπο­δο­μές δασο­προ­στα­σί­ας και δασο­πυ­ρό­σβε­σης είναι ανύ­παρ­κτες. «Δεν υπάρ­χει ούτε ένας δασι­κός δρό­μος, ούτε μονο­πά­τι στο όρος Πατέ­ρα», τόνι­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, σημειώ­νο­ντας ότι για τη διά­νοι­ξη δασι­κών δρό­μων στην Αττι­κή δόθη­καν μόλις 30 χιλιά­δες ευρώ, την ώρα που το ελλη­νι­κό κρά­τος πλη­ρώ­νει 300 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ το χρό­νο για να στη­ρί­ξει την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση στο Αφγα­νι­στάν με τη συμ­με­το­χή της χώρας.

Ακό­μα, σημεί­ω­σε την ανά­γκη να κινη­το­ποι­η­θεί ο λαός, να οργα­νω­θεί και να απαι­τή­σει όλα τα ανα­γκαία μέτρα για την κατά­σβε­ση της φωτιάς, αλλά και την επό­με­νη μέρα για την πλή­ρη απο­κα­τά­στα­ση των καταστροφών.

Όσον αφο­ρά στην παν­δη­μία, τόνι­σε ότι η κυβέρ­νη­ση ακο­λου­θεί το ίδιο τρο­πά­ρι της ατο­μι­κής ευθύ­νης και ετοι­μά­ζε­ται να φέρει στη Βου­λή το σχέ­διο για το «νέο ΕΣΥ» που περι­λαμ­βά­νει ΣΔΙΤ, συγ­χω­νεύ­σεις νοσο­κο­μεί­ων, περαι­τέ­ρω εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση, τη συντα­γή δηλα­δή που μας έφε­ρε ως εδώ, τη συντα­γή που εξυ­πη­ρε­τεί τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά κέρδη.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο