Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. ΦΑΡΣΑΚΙΔΗΣ Στη νέα γενιά για έναν καλύτερο κόσμο — βίντεο

Στη νέα γενιά για έναν καλύ­τε­ρο κόσμο αφιε­ρώ­νει το έργο του ο παλαί­μα­χος κομ­μου­νι­στής αγω­νι­στής της ΕΑΜι­κής Αντί­στα­σης, εικα­στι­κός δημιουρ­γός και πολυ­γρα­φό­τα­τος συγ­γρα­φέ­ας Γιώρ­γος Φαρσακίδης.

Για να γνω­ρί­σουν  οι νέες γενιές το έργο του, για να γνω­ρί­σουν την ιστο­ρία αυτού του τόπου επι­λέ­ξα­με να παρου­σιά­σου­με ένα βίντεο διάρ­κειας 6.32’ που έγι­νε με τη δική του επιμέλεια.

Το έργο του, όπως και η ζωή του, ταυ­τί­ζο­νται με τους αγώ­νες του λαούς μας. Κάθε έργο του και μια ψηφί­δα της ιστο­ρί­ας του τόπου μας.

Για τη ζωή του είπε ο ίδιος παλιό­τε­ρα: «Είναι μια ζωή, την οποία ποτέ δε θα ‘θελα ν’ αλλά­ξω. Οπως δεν άλλα­ξα και την πίστη μου κι ας απο­μυ­θο­ποι­ή­θη­καν κάποια πράγ­μα­τα. Το ιδα­νι­κό παρέ­μει­νε το ίδιο. Ο Λένιν έλε­γε ότι κομ­μου­νι­στής είναι εκεί­νος που συμ­βάλ­λει, ώστε να προ­ω­θη­θού­με, έστω κι ένα βημα­τά­κι, προς την επα­νά­στα­ση. Ούτε μεγά­λα λόγια, ούτε εξάρ­σεις. Απλώς, πρα­κτι­κά, να συμ­βά­λεις με ένα μικρό λιθα­ρά­κι. Αυτό που μπο­ρεί να προ­σφέ­ρει ο καθέ­νας. Για μένα οι ιδέ­ες του σοσια­λι­σμού συνο­ψί­ζο­νται στη φρά­ση “να ανθρω­πέ­ψει ο άνθρω­πος”. Για μένα, θα υπάρ­χει πάντα η “Ιθά­κη” μου, η ιδε­ο­λο­γία μου. Ποτέ δε θα ‘θελα να κάνω συμ­βι­βα­σμό, να κάνω πίσω, να αρνη­θώ. Αυτό ποτέ δε θα το κάνω».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο