Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Γ.…ω την Βουλγαρία σας»: Χυδαίο παραλήρημα του τηλεοπαδού Τ. Τσουκαλά μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Δεν είναι η πρώ­τη φορά που ο γνω­στός τηλε­ο­πα­δός προ­βαί­νει σε χυδαιό­τη­τες και ρατσι­στι­κά σχό­λια. Παλαιό­τε­ρα είχε απο­κα­λέ­σει «πίθη­κο» τον τότε καλα­θο­σφαι­ρι­στή του Πανα­θη­ναϊ­κού Θανά­ση Αντε­το­κούν­μπο προ­κα­λώ­ντας εισαγ­γε­λι­κή παρέμβαση.

Ουκ ολί­γες φορές, από το βήμα της δια­δι­κτυα­κής του εκπο­μπής, η συγκε­κρι­μέ­νη γρα­φι­κή φιγού­ρα των γηπέ­δων έχει καθυ­βρί­σει με τον χει­ρό­τε­ρο τρό­πο αντί­πα­λες ομά­δες, παί­κτες, προ­πο­νη­τές, κλπ. Ο λόγος φυσι­κά για τον Τάκη Τσου­κα­λά, ο οποί­ος «ξανα­χτύ­πη­σε» την Τετάρ­τη το βρά­δυ, έπει­τα από το παι­χνί­δι του ημι­τε­λι­κού του κυπέλ­λου Ελλά­δας μετα­ξύ Ολυ­μπια­κού και ΠΑΟΚ.

Εκνευ­ρι­σμέ­νος από τον απο­κλει­σμό του Ολυ­μπια­κού και πικα­ρι­σμέ­νος από περι­παι­κτι­κά τηλε­φω­νή­μα­τα φίλων του ΠΑΟΚ, ο Τσου­κα­λάς προ­έ­βη σε ένα ακό­μη παρα­λή­ρη­μα με αντε­θνι­κές φρά­σεις και ύβρεις. Ανά­με­σα σε άλλα είπε:

Ποτέ δεν έχει κρυ­φτεί η εκπο­μπή μ.…πανα. Γ…ω την Βουλ­γα­ρία σας. Για θυμί­στε μου έχει γίνει ποτέ να μην κερ­δί­σει ο Ολυ­μπια­κός και να μην έρθου­με; Ποτέ. Εσείς όμως μ…πανα δεν παίρ­νε­τε τηλέ­φω­νο. Είτε είστε ΠΑΟΚ είτε ότι ομά­δα είστε γ…ω το σπί­τι σας γ…ώ. Λοι­πόν ακού­στε κάτι. Έπρε­πε να φάτε πέντε γκολ. Έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος; Κάνω λάθος ρε μ…νια; Μιλά­τε ρε Βούλ­γα­ροι; Να σας λέω Βούλ­γα­ρους ή Σκο­πια­νούς; Που είστε και προ­δό­τες. Τι από τα δύο σας βολεύ­ει ;Ή κωλο­γυ­φτοι ή κωλο­τουρ­κοι; Λοι­πόν ακού­στε κάτι: Φάνη­κε ποιος είναι καλύτερος».

Νομικά θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ

Μηνυ­τή­ρια ανα­φο­ρά προς τον Εισαγ­γε­λέα Πρω­το­δι­κών κατά του γνω­στού οπα­δού του Ολυ­μπια­κού και παρου­σια­στή της δια­δι­κτυα­κής εκπο­μπής «Άντε Γεια», Τάκη Τσου­κα­λά για το ρατσι­στι­κό του παρα­λή­ρη­μα, μετά τον απο­κλει­σμό των Πει­ραιω­τών στο Κύπελ­λο, ανα­μέ­νε­ται να κατα­θέ­σουν την Παρα­σκευή οι ιθύ­νο­ντες του ΠΑΟΚ, όπως ανα­φέ­ρει το sdna.gr.

Η ανα­φο­ρά περι­γρά­φει τους συκο­φα­ντι­κούς και ρατσι­στι­κούς χαρα­κτη­ρι­σμούς του εις βάρος των οπα­δών του δικε­φά­λου του Βορ­ρά στη διάρ­κεια της εκπο­μπής του (μαζί με το οπτι­κο­α­κου­στι­κό υλι­κό), επι­ση­μαί­νο­ντας πως βάσει του άρθρου 41ΣΤ παρ. 6 του Ν. 2725/1999, δύνα­νται να παρο­τρύ­νουν, υπο­κι­νή­σουν ή ενθαρ­ρύ­νουν την τέλε­ση αδι­κη­μά­των βίας στον αθλη­τι­σμό, και προς τού­το συνι­στούν ποι­νι­κό αδίκημα.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο