Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δέκα μετανάστες αγνοούνται ανοιχτά της Σμύρνης μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν

Δέκα μετα­νά­στες αγνο­ού­νται σήμε­ρα μετά το ναυά­γιο του πλε­ού­με­νου στο οποίο επέ­βαι­ναν ανοι­χτά της Σμύρ­νης, στη δυτι­κή Τουρ­κία, ανα­κοί­νω­σε η ακτοφυλακή.

Στις 06:19 τοπι­κή ώρα (05:19 ώρα Ελλά­δος), δύο μετα­νά­στες που έφτα­σαν κολυ­μπώ­ντας στην παρα­λια­κή πόλη Ντι­κι­λί δήλω­σαν ότι 10 άνθρω­ποι αγνο­ού­νται μετά το ναυά­γιο του πλε­ού­με­νου στο οποίο επέ­βαι­ναν, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε η ακτοφυλακή.

Οι αρχές έχουν ξεκι­νή­σει επι­χεί­ρη­ση για την ανεύ­ρε­σή τους.

Εξάλ­λου 73 μετα­νά­στες, ιρα­κι­νής, ιρα­νι­κής, αφγα­νι­κής και πακι­στα­νι­κής υπη­κο­ό­τη­τας, συνε­λή­φθη­σαν στη βορειο­δυ­τι­κή Τουρ­κία καθώς προ­σπα­θού­σαν να περά­σουν στην Ευρώ­πη, μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο Ανατολή.

Την ίδια ώρα 21 μετα­νά­στες, μετα­ξύ των οποί­ων Σύροι, Παλαι­στί­νιοι και Σομα­λοί, συνε­λή­φθη­σαν στη Μού­γλα, στη νοτιο­δυ­τι­κή Τουρ­κία, την ώρα που προ­σπα­θού­σαν να φύγουν από την Τουρ­κία με ένα πλε­ού­με­νο, πρό­σθε­σε το Anadolu.

Η Τουρ­κία φιλο­ξε­νεί περισ­σό­τε­ρους από 3,5 εκα­τομ­μύ­ρια πρό­σφυ­γες, κυρί­ως Σύρους. Πρό­κει­ται επί­σης για μια χώρα διέ­λευ­σης για τους ανθρώ­πους που έχουν εγκα­τα­λεί­ψει τις χώρες τους για να γλι­τώ­σουν από τις συγκρού­σεις στη Μέση Ανα­το­λή και επι­διώ­κουν να φτά­σουν στην Ευρώπη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο