Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δένδιας: Η αίσθησή μου είναι ότι ο Λαβρόφ δεν γνώριζε για την εισβολή στην Ουκρανία

Την αίσθη­ση που απο­κό­μι­σε ο ίδιος, ότι ο Ρώσος υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών δεν γνώ­ρι­ζε για την επι­κεί­με­νη εισβο­λή στην Ουκρα­νία, όταν είχαν συνα­ντη­θεί, γνω­στο­ποί­η­σε σε συνέ­ντευ­ξή του στον ΣΚΑΙ ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών, Νίκος Δένδιας.

Κλη­θείς να σχο­λιά­σει το κλί­μα της συνά­ντη­σής του με τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών της Ρωσί­ας Σερ­γκέι Λαβρόφ στη Μόσχα 6 ημέ­ρες πριν ξεκι­νή­σει η ρωσι­κή εισβο­λή και τη δια­βε­βαί­ω­ση που έλα­βε ότι η Ρωσία δεν θα εισβά­λει στην Ουκρα­νία, ο κ. Δέν­διας είπε πως δια­τη­ρεί την αντί­λη­ψη ότι ο συνο­μι­λη­τής του δεν γνώριζε.

«Αλλά αυτό είναι δική μου υπό­θε­ση εργα­σί­ας. Από τη στιγ­μή που έδι­νε αυτές τις δια­βε­βαιώ­σεις, στο δικό του μυα­λό δεν ήταν καθό­λου σαφές» συμπλήρωσε.

Εξη­γώ­ντας τη γενι­κή λογι­κή που προ­σέ­λα­βε από τη ρωσι­κή πλευ­ρά κατά τη συνά­ντη­ση στη Μόσχα, είπε πως ήταν για μια παρά­τα­ξη και άσκη­ση πίε­σης από τα ρωσι­κά στρα­τεύ­μα­τα στην περι­φέ­ρεια της Ουκρα­νί­ας, ώστε να οδη­γή­σει την Ουκρα­νία διά της πίε­σης και της αμφι­βο­λί­ας για τις προ­θέ­σεις του ρωσι­κού στρα­τού να πάρει συγκε­κρι­μέ­νες απο­φά­σεις, τις οποί­ες θα ήθε­λε η ρωσι­κή εξω­τε­ρι­κή πολιτική.

kathimerini.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο