Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωσή του Δ. Κουτσούμπα για την κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας

Σε δήλω­σή του για την κλι­μά­κω­ση της ισραη­λι­νής επι­θε­τι­κό­τη­τας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας ανέ­φε­ρε τα εξής:

«Αλλη­λεγ­γύη!

Αυτό είναι το μήνυ­μα του ΚΚΕ προς τον λαό της Παλαι­στί­νης, που αυτή την ώρα δοκι­μά­ζε­ται από τις αερο­πο­ρι­κές επι­δρο­μές του κρά­τους-δολο­φό­νου του Ισρα­ήλ, με την ανο­χή των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ισραη­λι­νή επι­θε­τι­κό­τη­τα ενι­σχύ­θη­κε μετά την από­φα­ση των ΗΠΑ να ανα­γνω­ρί­σουν την Ιερου­σα­λήμ ως πρω­τεύ­ου­σα του Ισρα­ήλ. Τον απο­κλει­σμό και τους ισραη­λι­νούς εποι­κι­σμούς, που χρό­νια βιώ­νουν οι Παλαι­στί­νιοι, έρχο­νται τώρα να συμπλη­ρώ­σουν οι βομ­βαρ­δι­σμοί, τα δεκά­δες θύμα­τα, ανά­με­σά τους και μικρά παιδιά.

Εδώ και τώρα καλού­με την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση να στα­μα­τή­σει την επι­κίν­δυ­νη πολι­τι­κή “ανα­βάθ­μι­σης” της στρα­τιω­τι­κής συνερ­γα­σί­ας με το Ισρα­ήλ, που ακο­λού­θη­σαν όλες οι κυβερ­νή­σεις δια­δο­χι­κά. Αυτή η πολι­τι­κή δίνει άλλο­θι στα εγκλή­μα­τα σε βάρος ενός ολό­κλη­ρου λαού που διεκ­δι­κεί τα στοι­χειώ­δη δικαιώ­μα­τά του απέ­να­ντι στην επι­κίν­δυ­νη πολι­τι­κή του Ισρα­ήλ για την προ­σάρ­τη­ση παλαι­στι­νια­κών εδα­φών στη Δυτι­κή Όχθη και για τη συνέ­χι­ση της κατο­χής στα παλαι­στι­νια­κά εδάφη.

Να προ­χω­ρή­σει άμε­σα η ανα­γνώ­ρι­ση του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους από την Ελλά­δα, αξιο­ποιώ­ντας την ομό­φω­νη από­φα­ση της Βου­λής του 2015».

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο