Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση Δ. Κουτσούμπα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, έκα­νε την εξής δήλω­ση για την Ημέ­ρα Μνή­μης της Γενο­κτο­νί­ας των Ποντίων:

«Τιμά­με την 19η Μαΐ­ου, την Ημέ­ρα Μνή­μης της Γενο­κτο­νί­ας των Ποντί­ων, με τα εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες θύμα­τα και τους πάνω από 1 εκα­τομ­μύ­ριο ξερι­ζω­μέ­νους. Στη­ρί­ζου­με τη δίκαιη διεκ­δί­κη­ση για τη “Διε­θνή Ανα­γνώ­ρι­ση της Γενο­κτο­νί­ας των Ελλή­νων Ποντί­ων” και τον αγώ­να για την ανά­δει­ξη της πολι­τι­στι­κής και πνευ­μα­τι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας των Ποντί­ων, μακριά από εθνι­κι­στι­κές ρητο­ρι­κές. Πρω­το­στα­τού­με για την επί­λυ­ση των σοβα­ρών προ­βλη­μά­των απο­κα­τά­στα­σης που εξα­κο­λου­θούν να αντι­με­τω­πί­ζουν οι χιλιά­δες ομο­γε­νείς που εγκα­τα­στά­θη­καν στην πατρί­δα μας μετά τη διά­λυ­ση της ΕΣΣΔ.

Τα διδάγ­μα­τα από τη Γενο­κτο­νία των Ποντί­ων παρα­μέ­νουν επί­και­ρα, καθώς οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί αντα­γω­νι­σμοί και η σύγκρου­ση στην Ουκρα­νία γεν­νούν νέα δει­νά για τους λαούς, με ορα­τό τον κίν­δυ­νο γενί­κευ­σής της. Ενώ, ταυ­τό­χρο­να, εξε­λίσ­σε­ται το παζά­ρι ανά­με­σα στις αστι­κές τάξεις της Ελλά­δας και της Τουρ­κί­ας, με άμε­ση παρέμ­βα­ση των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ, για “διευ­θε­τή­σεις” στο Αιγαίο και το Κυπριακό.

Η μεγα­λύ­τε­ρη τιμή για τη Μνή­μη και την Ιστο­ρία του ποντια­κού λαού είναι ο αγώ­νας για να μη ζήσει ποτέ ξανά κανέ­νας λαός όσα έζη­σε ο ίδιος. Ο αγώ­νας για την απε­μπλο­κή της χώρας από τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και τους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιο­χή, για να κλεί­σουν όλες οι στρα­τιω­τι­κές βάσεις που καθι­στούν τη χώρα μας “μαγνή­τη” επι­θέ­σε­ων. Ο αγώ­νας του λαού μας και όλων των λαών της περιο­χής ενά­ντια στο βάρ­βα­ρο σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης, των πολέ­μων και της προσφυγιάς».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο