Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση Δ. Κουτσούμπα για τις φονικές πυρκαγιές

Δήλω­ση για τις κατα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές σε Ανα­το­λι­κή και Δυτι­κή Αττι­κή έκα­νε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας (Δεί­τε τη δήλω­ση σε βίντεο πάνω).

Στη δήλω­σή του τόνισε:

«Είναι σοκα­ρι­στι­κό να χάνο­νται τόσες ανθρώ­πι­νες ζωές σε μια περιο­χή μισή ώρα από το κέντρο της Αθή­νας, όπου πλέ­ον ζουν μόνι­μα χιλιά­δες οικο­γέ­νειες, φιλο­ξε­νού­νται παι­διά σε κατα­σκη­νώ­σεις, παρα­θε­ρί­ζουν συμπο­λί­τες μας.

Στην Ανα­το­λι­κή και Δυτι­κή Αττι­κή, παρά το ότι ιδιαί­τε­ρα τους καλο­και­ρι­νούς μήνες ζει μία δεύ­τε­ρη Αθή­να, δεν υπάρ­χει δυστυ­χώς καμιά υπο­δο­μή, κανέ­να σχέ­διο ουσια­στι­κής προ­στα­σί­ας της ανθρώ­πι­νης ζωής.

Τού­τες τις ώρες προ­έ­χει να στα­μα­τή­σει η πύρι­νη κατα­στρο­φή, να υπάρ­ξει άμε­ση, ολό­πλευ­ρη βοή­θεια σε όλους όσους έχουν πλη­γεί, στους τραυ­μα­τί­ες, πάνω απ όλα σε όσους έχα­σαν τους δικούς τους ανθρώ­πους, σε όσους έχουν μεί­νει άστε­γοι με κατε­στραμ­μέ­νες τις περιου­σί­ες τους.

Αυτά επεί­γουν να γίνουν σήμε­ρα. Αμέ­σως μετά θα μιλή­σου­με και για τις μεγά­λες εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες που θυσιά­ζουν τον άνθρω­πο στο βωμό του κέρ­δους και της εξαπάτησης».

Βουλευτές και στελέχη του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές της Αν. Αττικής

Αυτή την ώρα, στις πλη­γεί­σες περιο­χές της Αν. Αττι­κής βρί­σκο­νται οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ, Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, Γιάν­νης Γκιό­κας, Χρή­στος Κατσώ­της, μαζί με τις τοπι­κές κομ­μα­τι­κές οργανώσεις.

Μία από τις χει­ρό­τε­ρες τρα­γω­δί­ες βιώ­νει η χώρα – Στους 50 οι νεκροί – Φόβοι για τρι­ψή­φιο αριθ­μό (Συνε­χής ενημέρωση)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο