Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση Δ. Κουτσούμπα: Όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός γίνεται ο λαός

«Όσο πιο ψηλά βρί­σκε­ται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνα­τός γίνε­ται ο λαός για να δια­μορ­φώ­σει πραγ­μα­τι­κές θετι­κές εξε­λί­ξεις προς όφε­λός του» τονί­ζει σε δήλω­σή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας για την ανα­κοί­νω­ση της ημε­ρο­μη­νί­ας των εκλο­γών, στις 21 Μαΐ­ου, και σημειώ­νει ότι εργα­τι­κές — λαϊ­κές δυνά­μεις «να προ­σέλ­θουν στις εκλο­γές με ένα και μόνο κρι­τή­ριο: Κανέ­νας από τους δύο και τους πρό­θυ­μους συγκυ­βερ­νή­τες τους».

Ολό­κλη­ρη η δήλωση:

«Η ανα­κοί­νω­ση της ημε­ρο­μη­νί­ας των εκλο­γών από τον κ. Μητσο­τά­κη συνο­δεύ­τη­κε από το γνω­στό εκβια­στι­κό δίλημ­μα περί “ακυ­βερ­νη­σί­ας ή στα­θε­ρό­τη­τας”. Είναι το ίδιο δίλημ­μα που σερ­βί­ρε­ται σε διά­φο­ρες εκδο­χές κι από τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα, για­τί όλοι τους θέλουν να απο­σπά­σουν τη στή­ρι­ξη ή ανο­χή του λαού σε μια πολι­τι­κή που τελι­κά είναι αυτή, που συσ­σω­ρεύ­ει ακό­μη περισ­σό­τε­ρη αστά­θεια κι ανασφάλεια.

Ωστό­σο, ο λαός έχει πλέ­ον συσ­σω­ρευ­μέ­νη πεί­ρα. Έχουν δοκι­μα­στεί οι πάντες και τα πάντα, σε δια­δο­χι­κά αντι­λαϊ­κά κυβερ­νη­τι­κά σχή­μα­τα που έφτια­ξαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλα κόμ­μα­τα “μιας χρήσης”.

Σήμε­ρα υπάρ­χει η δυνα­τό­τη­τα ευρύ­τε­ρες εργα­τι­κές — λαϊ­κές δυνά­μεις να κάνουν το βήμα ανε­ξάρ­τη­τα από τις επι­λο­γές που έκα­ναν μέχρι τώρα. Να απορ­ρί­ψουν τα κάλ­πι­κα διλήμ­μα­τα που θα δυνα­μώ­νουν, αλλά και θα μεταλ­λάσ­σο­νται όσο πλη­σιά­ζουν οι κάλ­πες. Να προ­σέλ­θουν στις εκλο­γές με ένα και μόνο κρι­τή­ριο: Κανέ­νας από τους δύο και τους πρό­θυ­μους συγκυ­βερ­νή­τες τους. Όσο πιο αδύ­να­μα τα κόμ­μα­τα που ‑με τον ένα ή τον άλλο τρό­πο- θα σχη­μα­τί­σουν την επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, όσο πιο ψηλά βρί­σκε­ται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνα­τός γίνε­ται ο λαός για να δια­μορ­φώ­σει πραγ­μα­τι­κές θετι­κές εξε­λί­ξεις προς όφε­λός του.»

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο