Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση Κουτσούμπα για την τουρκική προκλητικότητα

«Τα τελευ­ταία γεγο­νό­τα, συνι­στούν κλι­μά­κω­ση της τουρ­κι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας, μετά και την επι­ση­μο­ποί­η­ση των διεκ­δι­κή­σε­ων της Τουρ­κί­ας κατά την πρό­σφα­τη επί­σκε­ψη Ερντο­γάν στην Ελλά­δα», δήλω­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Όπως επι­σή­μα­νε «πριν την προ­χθε­σι­νή σύγκρου­ση του τουρ­κι­κού σκά­φους, είχα­με: συνε­χή απο­κλει­σμό νησί­δων από τουρ­κι­κά πλοία, παρα­λί­γο σύγκρου­ση τουρ­κι­κού σκά­φους με ελλη­νι­κή πυραυ­λά­κα­το, παρεμ­βο­λή τουρ­κι­κών πλοί­ων κατά την κατά­θε­ση στε­φά­νου στα Ιμια από τον υπουρ­γό ‘Αμυ­νας, απα­γό­ρευ­ση από τουρ­κι­κά πολε­μι­κά πλοία της κίνη­σης του ιτα­λι­κού γεω­τρύ­πα­νου στην Κυπρια­κή ΑΟΖ». «Το πρό­σφα­το χτύ­πη­μα σε ελλη­νι­κό σκά­φος δεν είναι τυχαίο. Φαί­νε­ται ότι η κατά­στα­ση θα κλι­μα­κω­θεί παρα­πέ­ρα, με άμε­σο κίν­δυ­νο την όξυν­ση της κρί­σης στο Αιγαίο, η οποία θα αφο­ρά και ζητή­μα­τα “έρευ­νας και διά­σω­σης”, συνο­λι­κά κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα» πρόσθεσε.

«Όπως επι­σή­μα­νε και η ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα του ΚΚΕ σε ερώ­τη­σή της προς την εκπρό­σω­πο της ΕΕ για την εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή, κ. Μογκε­ρί­νι, το ελλη­νι­κό πλοίο που εμβο­λί­στη­κε συμ­με­τεί­χε σε επι­χεί­ρη­ση που χρη­μα­το­δο­τεί­ται από την ΕΕ και την Ευρω­παϊ­κή Συνο­ριο­φυ­λα­κή και Ακτο­φυ­λα­κή, την ίδια στιγ­μή βέβαια που, όπως όλοι ξέρου­με, στο Αιγαίο επι­χει­ρεί και ΝΑΤΟϊ­κη δύνα­μη», είπε ακό­μα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατα­λή­γο­ντας στη δήλω­σή του: «για μια ακό­μα φορά δηλα­δή, επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί οργα­νι­σμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπως και η ανα­βάθ­μι­ση των σχέ­σε­ων της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν απο­τε­λούν παρά­γο­ντα στα­θε­ρό­τη­τας, ασφά­λειας για το λαό μας, εξα­σφά­λι­σης των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των μας, όπως δια­τυ­μπα­νί­ζουν οι κυβερ­νώ­ντες, αλλά μόνο παρά­γο­ντα όξυν­σης, παρα­πέ­ρα κιν­δύ­νων και πολε­μι­κών εμπλοκών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο