Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση συνηγόρων πολιτικής αγωγής του ΠΑΜΕ

Η φυλά­κι­ση των περισ­σό­τε­ρων ναζί δικαιώ­νει τα θύμα­τα και ικα­νο­ποιεί το αίσθη­μα δικαί­ου του λαού μας, σημειώ­νουν σε δήλω­ση οι συνή­γο­ροι πολι­τι­κής αγω­γής των κομ­μου­νι­στών και συν­δι­κα­λι­στών του ΠΑΜΕ και τονί­ζουν πως κανέ­νας εφη­συ­χα­σμός δεν δικαιο­λο­γεί­ται για­τί οι ρίζες του φασι­σμού βρί­σκο­νται βαθιά μέσα στο καπι­τα­λι­στι­κό σύστημα.

Ανα­λυ­τι­κά η δήλω­ση των συνη­γό­ρων πολι­τι­κής αγω­γής των κομ­μου­νι­στών και συν­δι­κα­λι­στών του ΠΑΜΕ:

Η απόρ­ρι­ψη των αιτη­μά­των ανα­σταλ­τι­κής δύνα­μης των εφέ­σε­ων της πλειο­ψη­φί­ας των περισ­σο­τέ­ρων κατα­δι­κα­σμέ­νων Χρυ­σαυ­γι­τών, για διεύ­θυν­ση και έντα­ξη στη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση και για τα άλλα σοβα­ρά εγκλή­μα­τά τους, παρά την αντί­θε­τη προ­κλη­τι­κή εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση, αντα­πο­κρί­νε­ται στη βαρύ­τη­τα των εγκλη­μα­τι­κών πρά­ξε­ών τους, όπως ανα­γνω­ρί­στη­καν από το δικαστήριο.

Παρά τις επιει­κείς ποι­νές που επι­βλή­θη­καν στους εγκλη­μα­τί­ες ναζί, η οδή­γη­σή των περισ­σό­τε­ρων από αυτούς στις φυλα­κές δικαιώ­νει τα θύμα­τα των εγκλη­μα­τι­κών τους πρά­ξε­ων και ικα­νο­ποιεί το αίσθη­μα δικαί­ου του λαού μας.

Ωστό­σο, για άλλη μια φορά, επι­ση­μαί­νου­με ότι κανέ­νας εφη­συ­χα­σμός δεν δικαιο­λο­γεί­ται για­τί οι ρίζες του φασι­σμού βρί­σκο­νται βαθιά μέσα στο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα. Οι εργα­ζό­με­νοι και ο λαός μας πρέ­πει να εντεί­νουν τον αγώ­να τους για την απο­μό­νω­ση του φασι­σμού παντού, σε κάθε χώρο δου­λειά και μόρ­φω­σης, σε κάθε γει­το­νιά, στο­χεύ­ο­ντας το ίδιο το σύστη­μα της καπι­τα­λι­στι­κής εκμε­τάλ­λευ­σης, που τον γεν­νά και τον τρέφει.

Αθή­να, 22 Οκτώ­βρη 2020

Αντώ­νης Αντανασιώτης

Άγγε­λος Βρεττός

Θεό­δω­ρος Θεοδωρόπουλος

Μάνος Μαλα­γά­ρης

Πανα­γιώ­της Σαπουντζάκης

Χάρης Στρα­τής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο