Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις επιπτώσεις του Brexit και τη συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Ολο­κλη­ρώ­νε­ται σήμε­ρα η επί­σκε­ψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρη Κου­τσού­μπα στο Λον­δί­νο, με την επί­σκε­ψη στον τάφο του Καρλ Μαρξ, όπου κατέ­θε­σε στε­φά­νι και δήλω­σε ότι «Η διδα­χή του Καρλ Μαρξ ότι οι φιλό­σο­φοι μέχρι τότε απλά εξη­γού­σαν τον κόσμο, το ζήτη­μα είναι να τον αλλά­ξου­με, που αυτό σήμαι­νε κι ο επα­να­στα­τι­κός χαρα­κτή­ρας της διδα­σκα­λί­ας του, είναι το μήνυ­μα που έρχε­ται μέχρι σήμε­ρα, δια­χρο­νι­κά και φωτί­ζει το μέλ­λον για τις νέες γενιές, για την εργα­τι­κή τάξη όλου του κόσμου».

Ερω­τη­θείς σχε­τι­κά με τον αντί­κτυ­πο του Brexit για όσους Έλλη­νες σπου­δά­ζουν κι εργά­ζο­νται στη Μ. Βρε­τα­νία, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απά­ντη­σε ότι «Κυρί­ως θα υπάρ­χουν επι­πτώ­σεις στους εργα­ζό­με­νους, στους επι­στή­μο­νες, στους φοι­τη­τές, που βρί­σκο­νται εδώ. Και από αυτή την άπο­ψη το ΚΚΕ διεκ­δι­κεί και ζητά από την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, στις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις, να δια­σφα­λί­σει όλα τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων στη Μ. Βρε­τα­νία, των κατοί­κων της χώρας που είναι Έλλη­νες πολί­τες και κυρί­ως τα ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα, τα οποία μπο­ρεί να πλη­γούν. Όπως επί­σης δεν πρέ­πει να επι­τρέ­ψει την αύξη­ση στην πλη­ρω­μή των διδά­κτρων, έτσι όπως προ­κύ­πτει μετά το Brexit, την έξο­δο δηλα­δή της Μ. Βρε­τα­νί­ας από την ΕΕ».

Όσον αφο­ρά τη συνά­ντη­σή του, αύριο, με τον πρω­θυ­πουρ­γό, στον από­η­χο της επί­σκε­ψης του Κυρ. Μητσο­τά­κη στις ΗΠΑ και τη συνά­ντη­σή του με τον Ντ. Τραμπ, ο Δ. Κου­τσού­μπας είπε ότι «Είναι μια περί­ο­δος πολύ σημα­ντι­κή. Οι εξε­λί­ξεις τρέ­χουν γορ­γά και βεβαί­ως ανη­συ­χού­με για όλες αυτές τις εξε­λί­ξεις, με την όξυν­ση των αντα­γω­νι­σμών, των αντι­θέ­σε­ων, τις συγκρού­σεις που συμ­βαί­νουν στην περιο­χή, που είναι πιθα­νό να μας οδη­γή­σουν και σε γενι­κό­τε­ρες πολε­μι­κές εμπλοκές.

Η επί­θε­ση των ΗΠΑ ενά­ντια στο Ιράν, με τη δολο­φο­νία Σου­λεϊ­μα­νί και η απά­ντη­ση του Ιράν, οι εξε­λί­ξεις με τον χωρο­φύ­λα­κα των ΗΠΑ στη Μ. Ανα­το­λή, το Ισρα­ήλ και τη στά­ση του στην περιο­χή, όπως επί­σης η επι­θε­τι­κό­τη­τα και προ­κλη­τι­κό­τη­τα του Ερντο­γάν και της τούρ­κι­κης άρχου­σας τάξης, που διεκ­δι­κεί κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της Ελλά­δας στο Αιγαίο, την Αν. Μεσό­γειο ‑από αυτή τη σκο­πιά, όλα αυτά τα ζητή­μα­τα- θα τεθούν στο τραπέζι.

Θέλου­με να έχου­με ανα­λυ­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση από τον κ. πρω­θυ­πουρ­γό και βεβαί­ως θα εκφρά­σου­με την κάθε­τη αντί­θε­ση του ΚΚΕ στη νέα συμ­φω­νία, την υπο­τί­θε­ται αμυ­ντι­κή συμ­φω­νία ΗΠΑ-Ελλά­δας, που έρχε­ται την επό­με­νη εβδο­μά­δα στη βου­λή. Και βεβαί­ως αγω­νι­στι­κά καλού­με τον ελλη­νι­κό λαό να απα­ντή­σει απέ­να­ντι σε όλα αυτά τα ζητήματα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο