Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα

Σε δήλω­σή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας για τις πυρ­κα­γιές της χώρας αναφέρει:

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, οι βου­λευ­τές του και οι εκλεγ­μέ­νοι σε περι­φε­ρεια­κά και δημο­τι­κά συμ­βού­λια είναι σε θέσεις μάχης στα πύρι­να μέτω­πα, δίπλα στο λαό που δοκι­μά­ζε­ται για μια ακό­μη φορά.

Δεν είναι ώρα για μεγά­λα λόγια, τώρα είναι ώρα μάχης για την κατά­σβε­ση των πυρ­κα­γιών που κατα­στρέ­φουν το φυσι­κό περι­βάλ­λον, τις λαϊ­κές περιου­σί­ες, που απει­λούν ανθρώ­πι­νες ζωές.

Είναι ώρα αλλη­λεγ­γύ­ης και διεκ­δί­κη­σης, για να μη μεί­νει κανέ­νας μόνος, για την άμε­ση ανα­κού­φι­ση των πλη­γέ­ντων, για την απα­ραί­τη­τη κρα­τι­κή στή­ρι­ξη προ­κει­μέ­νου αυτοί οι άνθρω­ποι να ξανα­στα­θούν στα πόδια τους.

Είναι όμως και ώρα προ­βλη­μα­τι­σμού, για­τί για μία ακό­μη χρο­νιά φάνη­κε η απου­σία ενός ολο­κλη­ρω­μέ­νου σχε­δί­ου αντι­πυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας, με επί­κε­ντρο την πρό­λη­ψη. Για μία ακό­μη χρο­νιά οι εκκλή­σεις του ΚΚΕ προς την κυβέρ­νη­ση για λήψη μέτρων, από την αρχή της αντι­πυ­ρι­κής περιό­δου, αγνο­ή­θη­καν και αντι­με­τω­πί­στη­καν με τις γνω­στές ψεύ­τι­κες δια­βε­βαιώ­σεις ότι “ο κρα­τι­κός μηχα­νι­σμός είναι πανέτοιμος”.

Δίνου­με όλοι και όλες αυτό τον αγώνα».

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο