Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

Σε δήλω­σή του για το απο­τέ­λε­σμα των αμε­ρι­κα­νι­κών εκλο­γών ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Η αντι­δρα­στι­κή δια­κυ­βέρ­νη­ση Τραμπ μπο­ρεί να ηττή­θη­κε στις εκλο­γές των ΗΠΑ, το σίγου­ρο όμως είναι ότι δεν ηττή­θη­κε συνο­λι­κά η πολι­τι­κή που υπη­ρε­τεί τα συμ­φέ­ρο­ντα της άρχου­σας τάξης των ΗΠΑ και του αιμα­το­βαμ­μέ­νου αμε­ρι­κά­νι­κου ιμπεριαλισμού.

Πολύ σύντο­μα θα δια­ψευ­στούν όσοι – και εδώ στην Ελλά­δα – καλ­λιερ­γούν φρού­δες ελπί­δες, ότι μπο­ρεί μέσω αυτής της εναλ­λα­γής να υπάρ­χει ριζι­κή αλλα­γή πολι­τι­κής είτε απέ­να­ντι στον αμε­ρι­κα­νι­κό λαό είτε στην εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή των ΗΠΑ.

Άλλω­στε, είναι πολύ νωπές οι μνή­μες «δημο­κρα­τι­κών» Προ­έ­δρων των ΗΠΑ, που εξα­πέ­λυ­σαν πολέ­μους και επεμ­βά­σεις, στη Γιου­γκο­σλα­βία, τη Μέση Ανα­το­λή κ.α., διέ­λυ­σαν κρά­τη, αιμα­το­κύ­λη­σαν λαούς, αλλά και επι­τέ­θη­καν στα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων στις ΗΠΑ, κατέ­φυ­γαν στον αυταρ­χι­σμό και την καταστολή.

Συνε­πώς, είναι απο­προ­σα­να­το­λι­στι­κές κι επι­κίν­δυ­νες οι εκτι­μή­σεις, που ακού­γο­νται από κυβερ­νη­τι­κούς και άλλους πολι­τι­κούς κύκλους στην Ελλά­δα, ότι δήθεν η Προ­ε­δρία Μπάι­ντεν μπο­ρεί να λει­τουρ­γή­σει θετι­κά στις ελλη­νο­τουρ­κι­κές σχέ­σεις. Η προ­σή­λω­ση και του νέου Προ­έ­δρου των ΗΠΑ στη ΝΑΤΟϊ­κή συνο­χή δεν είναι παρά­γο­ντας ασφά­λειας, αλλά ο “Νού­με­ρο 1” παρά­γο­ντας κιν­δύ­νου για τους λαούς της περιο­χής και τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της Ελλάδας.

Κατά συνέ­πεια, η λαϊ­κή αντί­θε­ση ενά­ντια στον αμε­ρι­κα­νι­κό ιμπε­ρια­λι­σμό και η διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη στον αμε­ρι­κα­νι­κό λαό και τους άλλους λαούς, είναι σήμε­ρα εξί­σου σημα­ντι­κή και ακό­μη περισ­σό­τε­ρο αναγκαία.»

Απ’ τον Ολυ­μπο στο Γράμ­μο Ημε­ρο­λό­γιο ενός αντάρ­τη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο