Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά την ενημέρωση από τον ΥΠΕΞ Γ. Κατρούγκαλο

«Ζητή­σα­με και είχα­με ανα­λυ­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση από τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών. Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει απε­ρί­φρα­στα την τουρ­κι­κή προ­κλη­τι­κό­τη­τα και επι­θε­τι­κό­τη­τα στην κυπρια­κή ΑΟΖ, την παρου­σία του τουρ­κι­κού γεω­τρύ­πα­νου μέσα στην κυπρια­κή ΑΟΖ και βεβαί­ως εκφρά­σα­με και την αντί­θε­σή μας στην κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή συνο­λι­κά απέ­να­ντι στα μεγά­λα, στα μεί­ζο­να αυτά προ­βλή­μα­τα που αφο­ρούν την Ελλά­δα, την Κύπρο, την Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, γενι­κό­τε­ρα την περιο­χή μας» δήλω­σε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μετά την συνά­ντη­σή του με τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών, Γιώρ­γο Κατρού­γκα­λο, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

«Φυσι­κά εδώ ξεχω­ρι­στή σημα­σία έχει το ζήτη­μα της εμπλο­κής της χώρας μας στους αντα­γω­νι­σμούς, στις αντι­θέ­σεις, στους ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς. Και βέβαια επι­ση­μά­να­με ότι ασφά­λεια και ειρή­νη δεν εξα­σφα­λί­ζουν στον ελλη­νι­κό και κυπρια­κό λαό, στους λαούς όλης της περιο­χής, η παρου­σία του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και η συμ­με­το­χή μας σε αυτούς τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς» κατέ­λη­ξε στη δήλω­σή του ο Δ. Κουτσούμπας.

«Ενη­μέ­ρω­σα τον γ.γ. του ΚΚΕ για τις πρό­σφα­τες εξε­λί­ξεις, για τη σημα­ντι­κή διπλω­μα­τι­κή επι­τυ­χία που η ελλη­νι­κή και η κυπρια­κή Δημο­κρα­τία πέτυ­χαν στα ευρω­παϊ­κά συμ­βού­λια και απά­ντη­σα σε όποια ερώ­τη­ση μου έθε­σε. Του επα­νέ­λα­βα, και σε αυτό νομί­ζω δεν υπάρ­χει δια­φω­νία, ότι σε όλα αυτά τα ζητή­μα­τα που αφο­ρούν τα εθνι­κά θέμα­τα, πρέ­πει να εξα­σφα­λί­σου­με την ανα­γκαία ψυχραι­μία, την εγρή­γορ­ση και την εθνι­κή ομο­ψυ­χία» δήλω­σε από την πλευ­ρά του ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών, Γιώρ­γος Κατρούγκαλος.

Στη συνά­ντη­ση του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ με τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών, παρευ­ρέ­θη­σαν επί­σης, οι Γιώρ­γος Μαρί­νος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Θανά­σης Παφί­λης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο