Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση του Νίκου Σοφιανού σχετικά με συκοφαντικό δημοσίευμα της ΕφΣΥΝ

Σε ένα εμπα­θές παρα­λή­ρη­μα επι­δό­θη­κε μέσα από την ηλε­κτρο­νι­κή σελί­δα της «Εφη­με­ρί­δας των Συντα­κτών» ο Θ.Μεγαλοοικονόμου (του συν­δια­σμού Αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κή Ανα­τρο­πή στην Αθή­να) εξα­πο­λύ­ο­ντας επί­θε­ση κατά του υπο­ψή­φιου δημάρ­χου Αθή­νας με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκου Σοφια­νού. Ο συντά­κτης του κει­μέ­νου δεν δίστα­σε να κατη­γο­ρή­σει το Ν. Σοφια­νό για …«στα­λι­νο­φα­σι­σμό», ανα­πα­ρά­γο­ντας ένα είδος ωμού αντι­κομ­μου­νι­σμού που θα ζήλευαν μέχρι και τα φασι­στοει­δή της Χρυ­σής Αυγής. 

Ακο­λου­θεί η δήλω­ση του Νίκου Σοφιανού:

«Ο Θ. Μεγα­λο­οι­κο­νό­μου, σε άρθρο του στην ηλε­κτρο­νι­κή έκδο­ση της Εφη­με­ρί­δας των Συντα­κτών, κάνο­ντας προ­φα­νώς τον εκπρό­σω­πο του ενός από τους δύο συν­δυα­σμούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δήμο της Αθή­νας, προ­χω­ρά σ’ ένα όργιο δια­στρέ­βλω­σης των θέσε­ων του ΚΚΕ, που επα­νει­λημ­μέ­να έχουν δια­τυ­πω­θεί στο δημό­σιο λόγο, προ­σθέ­το­ντας και μπό­λι­κο πρω­τό­γο­νο αντι­κομ­μου­νι­σμό. Ο στό­χος είναι να καλύ­ψει τα αδιέ­ξο­δα που έχουν οι συν­δυα­σμοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα.

Η δια­στρέ­βλω­ση αφο­ρά τις θέσεις του ΚΚΕ και της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” για το οργα­νω­μέ­νο έγκλη­μα στην Αθή­να, την αντι­με­τώ­πι­ση οργα­νω­μέ­νων συμ­μο­ριών, ημε­δα­πών και αλλο­δα­πών, από την Αστυ­νο­μία, που είναι η δου­λειά της.

Έχου­με επα­νει­λημ­μέ­νως καταγ­γεί­λει το καθε­στώς κερ­δο­σκό­πων “αλλη­λέγ­γυων” και ΜΚΟ, με τις κατα­λή­ψεις κτι­ρί­ων στο κέντρο της Αθή­νας και στην Αχαρ­νών, που εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται τους πρό­σφυ­γες, στοι­βά­ζο­ντας τους σε απάν­θρω­πες συν­θή­κες, ανα­δει­κνύ­ο­ντας ταυ­τό­χρο­να την ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης να στε­γά­σει και να στη­ρί­ξει με ανθρώ­πι­νους όρους αυτόν τον κόσμο.

Ο Θ. Μεγα­λο­οι­κο­νό­μου, ανα­μα­σώ­ντας τα γνω­στά αντι­κομ­μου­νι­στι­κά στε­ρε­ό­τυ­πα, που χρη­σι­μο­ποιούν και οι χρυ­σαυ­γί­τες, περί Στά­λιν και στα­λι­νο­φα­σι­στών, φέρ­νει στα μέτρα του τις θέσεις μας, πράγ­μα που δεν έκα­νε ούτε η υπο­ψή­φια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιλώ­ντας στην εκδή­λω­ση μετά από εμένα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο