Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ για τον τραγικό θάνατο μετανάστριας αποκλειστικής νοσοκόμας

Με αφορ­μή το δρα­μα­τι­κό συμ­βάν με τη μετα­νά­στρια απο­κλει­στι­κή νοσο­κό­μα, που βρή­κε τρα­γι­κό θάνα­το προ­σπα­θώ­ντας να απο­φύ­γει τη σύλ­λη­ψη για «παρά­νο­μο εισό­δη­μα» 30 ευρώ, η Αφρο­δί­τη Ρέτζιου, ο Ηλί­ας Σιώ­ρας, η Βού­λα Πάκου και ο Γιώρ­γος Σιδέ­ρης, στε­λέ­χη του ΚΚΕ στο χώρο της Υγεί­ας και υπο­ψή­φιοι βου­λευ­τές, έκα­ναν την ακό­λου­θη δήλωση:

«Είναι ντρο­πή και αίσχος να παρα­μέ­νουν στο απυ­ρό­βλη­το δεκά­δες και εκα­το­ντά­δες πλου­το­κρά­τες που έχουν νόμι­μες φορο­α­παλ­λα­γές και φορο­α­πο­φυ­γές δισ. ευρώ και να κυνη­γιού­νται πάμ­πτω­χοι μετα­νά­στες, που δεν έχουν στον “ήλιο μοί­ρα”. Πρό­κει­ται για το ίδιο κυνή­γι που υφί­στα­νται και Έλλη­νες πολί­τες, όπως οι υπέρ­γη­ρες γριού­λες που που­λού­σαν τα περί­φη­μα τερ­λί­κια στις λαϊ­κές αγο­ρές. Είναι κοι­νή η μοί­ρα Ελλή­νων και μετα­να­στών, που απ’ την ανέ­χεια οδη­γού­νται σε “παρά­νο­μες οικο­νο­μι­κές πράξεις”.

Το τρα­γι­κό συμ­βάν, για μας που εργα­ζό­μα­στε στα δημό­σια νοσο­κο­μεία για δεκα­ε­τί­ες, ανα­δει­κνύ­ει για πολ­λο­στή φορά και με δρα­μα­τι­κό τρό­πο την απελ­πι­στι­κή έλλει­ψη προ­σω­πι­κού, παρά τους κομπα­σμούς της δήθεν προ­ο­δευ­τι­κής κυβέρ­νη­σης ότι έχει κάνει 19.500 προ­σλή­ψεις στα χρό­νια της δια­κυ­βέρ­νη­σής της. Οι νοση­λεύ­τριες δου­λεύ­ουν πρωί και νύχτα με ατέ­λειω­τα ωρά­ρια, σε συν­θή­κες εργα­σια­κής εξου­θέ­νω­σης. Κάθε μια νοση­λεύ­τρια έχει να αντι­με­τω­πί­σει δεκά­δες βαριά περι­στα­τι­κά στη βάρ­διά της. Αυτές είναι οι συνέ­πειες των αντερ­γα­τι­κών νόμων των μνη­μο­νια­κών κυβερ­νή­σε­ων, που σφίγ­γουν τη θηλιά στα νοσο­κο­μεία. Προ­κα­λεί επί­σης απο­τρο­πια­σμό η ρατσι­στι­κού και φασι­στι­κού τύπου ανάρ­τη­ση σε γνω­στή ιστο­σε­λί­δα, που κανι­βα­λι­κά προ­σβάλ­λει τη μνή­μη της τρα­γι­κής μετανάστριας.

Οι υπο­ψή­φιοι βου­λευ­τές του ΚΚΕ

Αφρο­δί­τη Ρέτζιου, πρό­ε­δρος της ΟΕΝΓΕ, ψυχί­α­τρος (ψηφο­δέλ­τιο Επικρατείας)

Ηλί­ας Σιώ­ρας, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στον “Ευαγ­γε­λι­σμό”, καρ­διο­λό­γος (Α’ Αθηνών).

Βού­λα Πάκου, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο ΚΑΤ, νοση­λεύ­τρια (Β1 Περι­φέ­ρεια Βόρειου Τομέα)

Γιώρ­γος Σιδέ­ρης, αντι­πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο “Αττι­κόν”, ειδι­κευό­με­νος για­τρός (Β2 Εκλο­γι­κή Περι­φέ­ρεια Δυτι­κού Τομέα)».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο