Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμαρχος στην Κολομβία κλείνει πολιτιστική συμφωνία απευθείας με την Κούβα

 

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Η συμ­φω­νία μετα­ξύ της Δημάρ­χου της Κολομ­βια­νής πόλης Santa Marta στην επαρ­χία Magdalena, Virna Johnson και του κρά­τους της Κού­βας προ­βλέ­πει ενί­σχυ­ση όλης της επαρ­χί­ας και ιδιαί­τε­ρα της πρω­τεύ­ου­σας Santa Marta με την εμπει­ρία της Κού­βας στον αθλη­τι­σμό, την υγεία και την εκπαίδευση.

Σε δηλώ­σεις της η νέα Δήμαρ­χος τονί­ζει πως πρέ­πει να απο­κα­τα­στα­θούν και να ενι­σχυ­θούν οι δεσμοί μετα­ξύ των δύο χωρών. Η συμ­φω­νία υπο­γρά­φη­κε μετα­ξύ της δημάρ­χου και του πρέ­σβη της Κού­βας στην Κολομ­βία José Luis Ponce.

Η Κού­βα έχει προ­σφέ­ρει μέχρι τώρα 1000 ιατρι­κές υπο­τρο­φί­ες σε κολομ­βια­νούς νέους που υπήρ­ξαν αυτοί και οι οικο­γε­νειές τους θύμα­τα του εμφυ­λί­ου πολέ­μου μετά την ειρη­νευ­τι­κή συμ­φω­νία των ανταρ­τών του FARC και του Κολομ­βια­νού κρά­τους. Ήδη 569 υπό­τρο­φοι βρί­σκο­νται και σπου­δά­ζουν δωρε­άν ιατρι­κή στην Κούβα.

Η πρω­το­βου­λία της δημάρ­χου έρχε­ται σαν απά­ντη­ση ακρο­δε­ξιών ομά­δων στην Κολομ­βία που με την καθο­δή­γη­ση των ΗΠΑ δια­δί­δουν συκο­φα­ντί­ες και ψέμ­μα­τα για την Κού­βα και την τερά­στια προ­σφο­ρά της στην Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή και σε όλο τον κόσμο ιδιαί­τε­ρα στον τομέα της Υγείας.

Πηγή: Agencia Prensa Rural 14/02/20 -18/02/20

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο